Mange klip og to fik betinget frakendelse

Færdselspolitiet havde slået lejr ved et busstoppested på Holbækvej lørdag eftermiddag. 93 km/t. var den højeste fartmåling.

Foto: Peter Andersen

Den blæsende og regnfulde lørdag eftermiddag blev endnu mere trist for de bilister, der ikke overholdt fartgrænsen på Holbækvej i Kalundborg lørdag eftermiddag.

Hastighedsgrænsen på 50 km/t. blev i løbet af et par timer overtrådt af omkring 25 bilister – deriblandt et par af de meget slemme overtrædelser.

Det var færdselspolitiet fra Ringsted, der have slået lejr i et busskur, og derfra kunne det måle en bilist, der kørte 93 km/t. og en anden, der blev målt til 87 km/t.. Det var de to største fartovertrædelser på en vej, hvor det er tilladt at køre 50 km/t..

Det betyder, at bilisterne får lov til at beholde kørekortet, hvis de består en køreprøve – altså en teoriprøve og en praktisk køreprøve – inden for tre måneder.

Dumper bilisterne til enten teori- eller til den praktiske køreprøve, bliver kørekortet inddraget, og man får det først igen, når begge prøver er bestået.

De to kvindelige bilisters lovovertrædelse på Holbækvej kostede i begge tilfælde foruden den betingede frakendelse af kørekortet også bøder på henholdsvis 2.500 og 3.000 kroner.

Men de var ikke ene om at få bøder i lørdags, ligesom blot tre af de stoppede bilister undgik at få et klip i deres kørekort.

Færdselspolitiet var ikke overrasket over måleresultaterne. Det eneste usædvanlige var, at de to bilister, der kørte hurtigst, kom næsten lige efter hinanden – begge på vej mod Kalundborg.

jn nordvest.dk