Mange bruger økonomisk rådgivning

HVORDAN GIK DET? I sensommeren lancerede frivilligcentret den økonomiske rådgivning for borgere med ondt i privatøkonomien.

Siden starten har godt 30 borgere benyttet dette tilbud.

"Det er en fuldstædig uventet succes og bekræfter i den grad borgernes behov for rådgivningen", siger koordinator Katrine Rex om projektet, der får frivillig hjælp fra en stribe lokale eksperter, blandt andre tidl. Spies-direktør Gerner Botoft, som assisterer borgere med at få bedre styr på pengesagerne, gæld m.v.

Inden lanceringen sagde han: "Jeg vil gerne være med til at hjælpe medborgere, der har ondt i økonomien, hjælpe dem med at komme videre ved f.eks. at få ryddet op i nogle af de dyre kviklån, som tynger privatøkonomien hos mange familier. De nye tal om de mange gældsramte borgere i Halsnæs fortæller, at der er behov for rådgivning – så er det spørgsmålet, om den enkelte kan erkende de økonomiske problemer, men vi er i hvert fald klar til at hjælpe."

Siden har en del borgere haft glæde af frivilligkorpsets kompetencer inden for bl.a. budgetlægning, jura, regnskab og bankvirksomhed.

an