Mand væltet omkuld – fotoapparat stjålet

Kalundborg
Politiet har fået stribevis af klager fra beboere langs Strandstien over støjende knallertkørsel. Natten til lørdag blev der tændt bål ved hus på Lundevænget.

Foto: Sonja Husted Rasmussen

<hardreturn>Siden sidste mandag har den øresønderrivende larm fra en knallert med fri udblæsning gjort livet surt for beboerne langs Strandstien i Kalundborg, hvor knallertkørsel er forbudt.

Politiet har fået stribevis af anmeldelser, senest fredag ved 18-tiden hvor anmelderen fortalte, at knallerten med to personerr på drønede frem og tilbage hver aften frem til klokken to om natten.

En af beboerne, en mand på 71 år, blev så træt af det, som han betegner som terror, at han fredag ved 17,30-tiden stillede sig op på Strandstien og tog et billede af knallertkøreren for at have det som bevismateriale. Denne stoppede knallerten, løb efter den ældre mand og skubbede ham, så han faldt. Han tabte fotoapparatet, det snuppede forfølgeren, grinede højlydt og sagde:

– Tak skal du have.

Bagsædepassageren løb også med, men holdt sig på afstand.<br class=hardreturn />

Signalement var ikke nok for politiet

<hardreturn>Allerede om torsdagen havde den 71-årige henvendt sig til politiet med et signalement af knallertkøreren, som han har set masser af gange. Han fik at vide, at det ikke var nok med et signalement, politiet var nødt til at have yderligere beviser for at kunne gøre noget. Anmelderen blev spurgt, om han havde knallertkørerens navn og adresse:

– Det har jeg selvfølgelig ikke, siger manden til Folkebladet. Han ønsker at være anonym. Folkebladet kender hans identitet.

Gennem dagspressen har han de senere dage hørt politiet opfordre befolkningen til at tage billeder af lovovertrædere som hjælp til at identificere dem.

Den opfordring fulgte han, men fik altså ikke noget ud af det. Han har nu foretaget en anmeldelse om røveri til politiet.

<br class=hardreturn /><hardreturn>

<br class=hardreturn />

Bål antændt ved hus på Strandstien

Lørdag morgen vågnede Dan Jensen, Lundevænget 12, op til en foruroligende oplevelse. Hans hæk, bestående af ildtorn ud mod Strandstien, var hærget af et bål, der i nattens løb var blevet antændt lige neden for den lave havemur. Der var en gennemtrængende lugt af benzin på stedet.

Dan Jensen er ikke i tvivl om, at bålet er en hævnakt for fotograferingen om fredagen.

– De har nok troet, det var mig, der fotograferede, men det var det nu ikke, siger han.

Dan Jensen opdagede ikke noget i løbet af natten. Ilden gik tilsyneladende ud af sig selv, men han mener, det kunne være gået grueligt galt. Heldigvis har ildtorn nogle kraftige grønne blade, der ikke brænder særligt nemt, men hvis ilden havde bredt sig til plankeværket bagved, var der ikke langt, før den havde nået carporten og huset.

Også Dan Jensen er gang på gang blevet generet af støjende knallertkørsel. Han har anmeldt ildspåsættelsen til politiet, der har været på stedet og optaget rapport.

Måske hævn for politirazzia mod knallertkørere

Den 71-årige mener, at den provokerende kørsel er hævn for, at mange på Strandstien har anmeldt ulovlig knallertkørsel til politiet.

Det førte i mandags til en razzia, hvor politiet kørte rundt i civile vogne og stoppede knallerter mange steder i Kalundborg.

Han er nervøs for yderligere reaktioner, og han forstår ikke, at politiet ikke kan gøre noget.

Vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi siger, at politiet vil patruljere i området, men det kan være svært at være der, lige når den støjende knallert kommer, siger vagtchefen.

– Det kan ikke være særligt svært, når knallerten kører konstant hver dag mellem klokken 17 og 2, mener den 71-årige.