Mand mishandlede sin hustru i årevis

Mand kendes ved Retten i Glostrup skyldig i vold og gentagne voldtægter begået mod hans pakistanske hustru.

Knytnæveslag, spark, talrige voldtægter og psykisk vold.

En i dag 28-årig kvinde fra Pakistan var i næsten fem år – fra 2013 til 2018 – offer for tilbagevendende krænkelser begået af sin daværende mand.

Det finder Retten i Glostrup, som fredag formiddag har fundet manden skyldig i årelang mishandling og gentagne voldtægter.

Manden, der i dag er 26 år, var tiltalt for at have udøvet vold mod sin hustru ved at udsætte hende for slag og spark mod maven og ansigtet.

Desuden var manden tiltalt for at igen og igen at have voldtaget sin kone – herunder at have tvunget hende til oral- og analsex.

Kvindens forklaring lægges til grund for rettens afgørelse, fortæller retsformand Anne Ersbøll. I sagen er der ingen objektive eller lægelige beviser.

– Hun har afgivet en troværdig, sammenhængende og meget sikker forklaring. Forklaringen har været nøgtern og præcis og uden overdrivelser, siger retsformanden under skyldkendelsen.

Mandens forklaring har til gengæld været mindre troværdig, lyder det videre. Han har i løbet af sagen ændret sin forklaring.

Han har i sagen også været tiltalt for at have indskrænket sin hustrus frihed ved at nægte hende at gå ud alene, tale med andre alene, gå på internettet eller foretage opkald uden tilladelse og opsyn.

Denne passage har anklagemyndigheden dog valgt at fjerne fra anklageskriftet forud for sagens afgørelse, da det viste sig at være for svært at bevise det, der ifølge anklageskriftet var "psykisk vold".

Sagen blev anmeldt i februar 2018, da det lykkedes kvinden af slippe væk fra sit hjem og opsøge politiet på politigården i Albertslund.

Den tiltalte er født i Danmark, men har ligesom sin tidligere hustru pakistansk baggrund. De blev gift i Pakistan i 2011. Ægteskabet var arrangeret af deres forældre, og de så kun hinanden få gange, inden de blev gift.

Offeret har ikke dansk opholdstilladelse. Hun flyttede fra Pakistan, da hun fik turistvisum i Sverige i 2013. Senere flyttede hun ulovligt videre til Danmark.

Her boede parret med mandens forældre og de fleste af hans søskende på adresser i Fredericia, Valby og Ballerup.

Manden har gennem sagen nægtet sig skyldig.