“Man behøver ikke at være skudt i vikinger for at være med”

Taffelholdet har øvet på livet løs for at være klar til premieren på årets vikingeløjer i aften. Vi var med på sidelinjen på en af de sidste øveaftener

Af Jesper Bjørn Larsen og Finn Jørgensen (foto)

VIKINGEREVY "Nææh, det må jeg sgu nok sige. Det har pyntet med lidt lys på scenen," udbryder Claus Bue, da han storsmilende – og kun som en skuespiller kan gøre det – gør sin entre i Valhal, hvor det myldrer med aktivitet rundt i krogene.

Det er først nu – fire dage før forpremieren – at der er kommet spot på scenen, og det glæder tydeligvis manden, der i år for fjerde gang er hidkaldt som den professionelle tov-holder på taflet.

Claus Bue kom ombord på projektet i maj, mens det otte mand høje taffelhold mere eller mindre har øvet sammen siden januar. De sidste 14 dage op til forestillingen hver eneste dag.

I år er der både gamle kendinge og nye ansigter med på holdet, der selv skriver tekster til alle sketches. Vi hev instruktøren og et par af de medvirkende ud af prøverne for at høre, hvad vi kan forvente os af taflet i år.

"En masse crazy komik om tid. Vi kan vel godt sige, at det bl.a. handler om en viking i nutiden, " siger Hanne Christiansen, der er med for første gang på scenen. Men hun er på ingen måde en novice i taffel-universet – de forrige år har hun bare stået for det praktiske arbejde, f.eks. med makeup og kostumer.

Hun vil gerne røbe, at der indgår et TV2-potpourri i årets forestilling, men om der er noget Muhammedkrise på tapetet, afviser hun og de andre leende at kommentere.