Mahfoud skal under kniven

Foto: Mikkel Kjølby
Allan Mahofud (tv.) har international erfaring fra den tyske bundesliga, men har nu været ude af spillet i næsten ni måneder.
Allan Mahofud (tv.) har international erfaring fra den tyske bundesliga, men har nu været ude af spillet i næsten ni måneder.

Allan Mahfoud havde ingen anelse om, hvad der ventede ham, da han i april måned 2013 rev venstreskulderen af led i forbindelse med en kamp i den tyske bundesliga.

I dag – ni måneder senere – er han fortsat ude af stand til at træne igennem. Først var der store smerter ved at gennemføre slagbevægelsen, siden er skulderen blevet løs og popper ud af skålen ved vilde sving.

– Jeg skal opereres og operationen koster omkring 30.000 kroner, så det bliver det offentlige. Heldigvis er der ventetidsgaranti, så det skal det ske inden to måneder, fortæller Allan Mahfoud, som på intet tidspunkt har følt sig truet på karrieren.

– Jeg skal nok komme stærkt tilbage, lover den danske mester i weltervægt fra 2012.

21-årige Allan Mahfoud fra Store Lyngby var ved skadens udbrud en af de førende danske OL-kandidater, og trods den lange pause er han ikke blevet glemt. Han må godt nok stå over, når DABUs 100-års jubilæum fejres med en landskamp mod Finland på Københavns Rådhus på lørdag, men han er udtaget til European Games i slutningen af juni måned. Det er en vigtig turnering, idet den tæller som kvalifikation til de olympiske lege i Rio de Janeiro.

– Det er jeg glad for at høre, siger Allan Mahfoud, da Frederiksborg Amts Avis overbringer ham den nyhed.

Udtagelsen er bestemt ikke tilfældig. Den er baseret på Allan Mahfouds meritter i internationale turneringer. I alt fem danske boksere skal med til European Games i Baku.