Magnussen på kortbane

Der er dømt sprintløb på sæsonens korteste bane, når Jan Magnussen og Antonio Garcia lørdag stiller op til IMSA-sæsonens syvende afdeling på Lime Rock Park i Connecticut. De forsvarende mestre holder en andenplads i mesterskabet.

– At køre ræs på Lime Rock er svært. Som regel er det varmt og fugtigt, hvilket i sig selv giver udfordringer, forklarer Jan Magnussen.

– Samtidig er det en meget kort bane, lidt á la de danske racerbaner, hvilket giver korte omgangstider på omkring halvtreds sekunder plus masser af trafik.

– Du er konstant i kamp mod andre biler, og du bliver nødt til at være aggressiv, men samtidig komme sikkert gennem trafikken. Det er en hårfin balance, og samtidig er konkurrencen jo benhård i GTLM-klassen.

Den danske Corvette-fabrikskører vandt sin seneste sejr på Lime Rock i 2008 og har samlet set bragt en Corvette til podiet fem gange på denne bane. Magnussen, som i øjeblikket holder en andenplads i IMSA-mesterskabet, kan den kommende weekend desuden være med til at sikre Corvette Racing sejr nummer 100 på en amerikansk racerbane. 16 gange har teamet vundet et amerikansk løb i WeatherTech SportsCar Championship, 82 gange i American Le Mans Series og én gang i Grand Am-serien.

Løbet køres klokken 21.10 dansk tid på lørdag 21. juli. Man kan følge løbet og optakten til det på imsa.com.