Madordningen fortsætter

Regeringens kovending i sagen om madordningerne får foreløbig ingen konsekvenser i Rudersdal. Her fortsætter man efter planen

Foto: Helle Christoffersen

Den tvungne madordning bliver langt mere frivillig, og fremover er det de enkelte forældrebestyrelser, der kan vedtage, om man vil være med eller ej. Sådan ser kompromiset helt overordnet ud, efter at partierne bag aftalen har besluttet at ændre den stærkt kritiserede ordning.

Den nye politiske aftale er imidlertid ikke lov endnu, og bliver det sandsynligvis først til sommer.

Derfor holder Rudersdal Kommune fast i den madordning, der nu eksisterer. Det betyder, at de 1600 børn, der blev omfattet af ordningen 1. januar i år, fortsat får lokalt produceret mad i hele 2010. Dermed skal de berørte forældre også betale 550 kr. mere om måneden som hidtil. Udbygningen af køkkener til produktion af maden fortsætter også som planlagt i kommunen, fordi alle kommuner fra 1. august 2011 skal kunne tilbyde alle børn et sundt frokostmåltid. En frist, der tidligere var sat til 1. januar 2011. Den nye frist omfatter de resterende cirka 1400 børnehavnebørn, der endnu ikke er omfattet af ordningen.

"Vi er gået i gang med at tilpasse planen og hele processen efter de nye aftaler. Vi går nu ud og spørger bestyrelserne i de enkelte institutioner, om de regner med at tilmelde eller framelde sig frokostordningen, så vi nogenlunde kan se, hvad behovet bliver," siger Daniel E. Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Den nye aftale foreslår, at forældrebestyrelserne kan fravælge frokostordningen minimum hvert andet år og ikke oftere end hvert år. Ordningen skal være ophørt senest seks måneder efter beslutningen om fravalg.

Børne- og Skoleudvalget kan ikke sige noget om den endelige ordning, før man har set, hvad lovforslaget ender med. Når det foreligger, kan man fastlægge den endelige tidsplan, betaling og øvrige konsekvenser både for borgerne og kommunen.