Lynge Byfest har købt scenevogn

Det blev afsløret ved takke-arrangement, hvor overskuddet fra sidste års byfest samtidig blev uddelt

Foto: Michael Braunstein

Foreningen Lynge Byfest har købt festens scenevogn af Allerød Kommune. Det blev afsløret 28. januar i SuperBrugsens festlokale i Lynge, hvor foreningen for første gang holdt et lille takke-arrangement for hjælpere og sponsorer.

"Sidste år ønskede kommunen at skille sig af med scenevognen, som vi tidligere har lejet. Det var vi selvfølgelig kede af, da vi føler, at den er en del af byfestens sjæl," siger foreningens formand, Knud Rasmussen, og fortsætter:

Læs også: Formand: "En fantastisk byfest i Lynge"

"Vi gik derfor i forhandling med kommunen om at købe den, men prisen på 45.000 kr. var for høj for os, så vi begyndte at søge fonde til købet, og heldigvis gav Nordea Fonden tilsagn om støtte. Vi synes stadig, at det var mange penge, så vi forhandlede os frem til en rabat på 10.000 på betingelse af, at kommunen kunne leje den gratis en gang om året de næste tre år."

"Samtidig skulle vi finde ud af hvordan vi skulle opbevare og drifte scenen. Vi havde ikke selv plads og var heller ikke i stand til at vedligeholde den. Det var ligeledes problematisk med hensyn til skat og moms, at vi selv udlejede den. Vi har så forpagtet den ud til Brøndby Stilladser, der ejes af Anders Andersen, der også bor i Lynge. Han skal opbevare og vedligeholde samt udleje scenevognen. Forpagtningsafgiften består i, at han leverer og opstiller den gratis til os hvert år samt eventuelt leverer den til kommunen en gang om året."

Formålet med arrangementet 28. januar var først og fremmest at takke for det store arbejde, der ydes hen over festweekenden, men også at få gode råd og nye idéer.

Samtidig blev overskuddet fra sidste års fest overrakt til LUI's Venner og Lions Club Allerød, der hver fik 15.859 kr.

"Sidste års byfest var en stor succes med masser af mennesker til de to koncerter fredag og lørdag. Vejret var også nogenlunde med os. Vi kom ud med et overskud, der var lidt mindre end året før," siger Knud Rasmussen og fortsætter:

Læs også: Se billederne: God stemning, fest og farver ved Lynge Byfest

"Byfesten 2018 skal være en god blanding med traditioner og nyheder. Vi forsøger at etablere et tættere samarbejde med Lynge Skole: Vi har en tro på, at vi kan bidrage med noget til skolen, og vi er sikre på, at de kan bidrage med en masse til os både på det idémæssige og praktiske plan."

Forberedelserne til årets byfest er i fuld gang. Nye medlemmer i planlægningsgruppen er Benny Pløen og tidligere borgmester Jørgen Johansen.