Lun weekend med byger i vente

Temperaturen stiger op til 24 grader, og solen kommer. Men byger og et par tordenskrald slipper vi ikke for.

Selvom det nok kun bliver til strandvejr for de mest hårdhudede, kan danskerne alligevel se frem til perioder med solskin og sommerlige temperaturer i weekenden.

– Vi er kommet om på bagsiden af en koldfront, og der er vejret ustadigt. Det betyder, at det hele tiden veksler mellem sol og byger.

– Jeg tror, det bliver ganske behageligt. Der kan komme en byge i ny og næ, men mange steder vil man slet ikke se byger, siger vagtchef Bill Vejdegren fra DMI.

Fredag og lørdag er der størst chance for solskin, og temperaturerne ligger mellem 18 og 24 grader. Men lidt dryp fra skyerne må danskerne tage højde for.

– Præcis hvor og hvornår bygerne kommer, kan vi ikke forudsige, men det ser ud til at den vestlige del af landet er mest udsat lørdag. Bornholm kan til gengæld få rigtig flot vejr, siger meteorologen.

Selvom temperaturerne stadig holder sig over 20 grader søndag, bliver der længere imellem solstrejfene, og bygerne falder oftere og kraftigere.

– Det gælder hele landet, og lokalt kan der være torden i bygerne, siger Bill Vejdegren.

Det gælder dog om at nyde weekendens sommerlige temperaturer, da næste uge ikke ligefrem lugter af august.

– Der kommer et mere massivt område med regn og byger mandag, og herefter falder temperaturerne noget. Vi kan komme op på 20 grader som det højeste, siger Bill Vejdegren.

Hvis det ustadige vejr fortsætter resten af måneden, ser det ud til at blive den dårligste sommer i mange år.

Ifølge en prognose, som DMI har lavet for Politiken, bliver sommeren 2012 efter alt at dømme den koldeste siden årtusindeskiftet. Og vi skal tilbage til årene omkring 1990 for at finde en tilsvarende koldt og våd sommer.