Lukning af Solrød Brandstation på tale

Foto: Elmer Madsen
Arkivfoto: Elmer Madsen
Arkivfoto: Elmer Madsen Elmer Madsen

Det nyopstartede Østsjællands Beredskab er klar med en plan, hvor man foreslår at lukke den lokale brandstation i Solrød.

Østsjællands Beredskab gik i luften den 1. oktober og er en sammenslutning af otte kommuner, der skal gå sammen om et fælles beredskab. Sammenlægningen skal give en besparelse på cirka 10 millioner kroner.

En af de første opgaver er at vurdere den lokale risiko for en oversvømmelse, brand eller ulykke og finde ud af, hvordan man sikrer en effektiv drift, uden at forringe beredskabsniveauet. Og det er altså i den forbindelse, at man foreslår at lukke den lokale brandstation i Solrød, som fremover skulle dækkes fra stationerne i Greve og Køge.

Borgmester i Solrød Niels Hörup (V) er dog ikke overbevist om, at beredskabsniveauet vil forblive uændret.

– Målet med det fælles beredskab og med dimensioneringsplanen er at sikre, at det serviceniveau og den udrykningstid, vi har i dag, også gælder i morgen. Det synes jeg ikke er tilstrækkeligt dokumenteret i det forelagte materiale, når man lukker stationen i Solrød, siger han i en pressemeddelelse.

Kommunen stiller derfor krav om bedre dokumentation for, at en lukning ikke vil betyde forringelser.

Bestyrelsen for Østsjællands Beredskab understreger, at dimensioneringen ikke kommer til at gå ud over serviceniveauet.

– Borgerne skal selvfølgelig kunne være helt trygge ved, at beredskabet fungerer i alle otte kommuner. Derfor skal der også være solid dokumentation for, at det nye beredskab kan sikre borgerne i Solrød den samme service som tidligere uden den lokale brandstation, siger bestyrelsesformand Mogens Haugaard Nielsen, borgmester i Stevns Kommune, i en pressemeddelelse fra Østsjællands Beredskab.

De otte kommuner i Østsjællands Beredskab er Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Stevns, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.