Lokalt folketingsmedlem får vigtigt ordførerskab

Kasper Sand Kjær er Socialdemokratiets nye Udlændinge- og Integrationsordfører. Det lokale folketingsmedlem ser frem til de nye udfordringer på et område, som han kalder afgørende

Lokalt folketingsmedlem får vigtigt ordførerskab

Da Nick Hækkerup for nyligt annoncerede sit stop som Justitsminister blev en større rokade sat i gang hos Socialdemokratiet, som har medført ændringer på både minister- og ordførerniveau. Det påvirker også Kasper Sand Kjær, der er valgt i Ballerup-kredsen, der dækker Glostrup Kommune.

Kasper Sand Kjær har hidtil været kultur- og medieordfører. Han fortsætter som medieordfører, men overtager derudover posten som udlændinge- og integrationsordfører. Derudover er han blevet medlem af det centrale og vigtige Udenrigspolitisk Nævn.

Rokaden glæder Kasper Sand Kjær, der allerede har taget hul på det nye område.

– Udlændinge- og Integrationsområdet er et helt afgørende område. På den ene side er det vigtigt, at vi har en stram udlændingepolitik, så vi kan bevare vores velfærdssamfund og sammenhængskraft i Danmark. Samtidig skal vi kæmpe for at skabe et mere retfærdigt asylsystem ude i verden, siger han.

Kasper Sand Kjær peger på, at området er todelt. For det er også vigtigt, at man sikrer gode vilkår for de, der ender med at få asyl i Danmark.

– De, der får asyl i Danmark, skal have gode betingelser for at lykkes i det danske samfund, så de bliver godt integreret. Det kan for eksempel være ved, at de tager en uddannelse eller at de indgår på arbejdsmarkedet, så de kan forsørge sig selv og bliver en del af fællesskabet. De muligheder skal vi fra politisk hold understøtte, siger han.