Lokalt busselskab overtager kørslen med børn og ældre

Gilleleje-firmaet Gribskov Turist trådte til, da Prebens Minibusser pludselig gik konkurs. Nu fortsætter samarbejdet med kommunen

GRIBSKOV: Ældre borgere på vej til aktiviteter og skolebørn vil det kommende halve år tage plads i bussen hos Gribskov Turist. Den tid skal Gribskov Kommune bruge til at lave et egentligt udbud af kørslen for en længere periode, formentlig en 3-4 årig tidshorisont, lyder det fra teknisk udvalgs formand, Bo Jul Nielsen (S).

Sådan lyder forslaget, som Gribskov Kommunes tekniske udvalg skal tage stilling til på næste møde 13. januar. Samtidig lægger forslaget op til, at buskørslen bliver sendt i udbud, så borgerne sikres den bedste service til en fornuftig pris.

"Jeg synes, at vi i lyset af situationen, har fundet en rigtig god løsning for både borgere og vores lokale erhvervsliv. Først og fremmest sikrer vi borgerne – unge som ældre – rigtig gode, sikre busser, hvor vi kan opretholde den service, vi giver borgerne. Samtidig leveres buskørslen af én af vores lokale virksomheder. Og vi får tid til at forberede et nyt udbud, hvor vi sikrer både god service, ordentlige arbejdsforhold for de ansatte og en fornuftig pris for alle kommunens skatteborgere," siger udvalgets formand, Bo Jul Nielsen.

I følge den plan, som tekniske udvalg nu skal tage stilling til, overtager Gribskov Turist kørslen, når kommunens nødberedskab ophører 18. januar. Nødberedskabet blev etableret, efter at Prebens Minibusser den 14. december erklærede sig konkurs og samtidig indstillede al kørsel.

Gribskov Turist, som har hjemme på Nellebakken i Gilleleje, har vundet den midlertidige kørsel fra 18. januar og frem til udbuddet, efter at Gribskov Kommune hen over jul og nytår har bedt en række busselskaber give tilbud på den midlertidige kørsel. Kun Gribskov Turist har kunnet overtage opgaven med så kort varsel.

Den midlertidige kørsel betyder en dyrere regning for Gribskov Kommune. Prisen på kørslen med børn og ældre til aktivitet vil forventeligt blive ca. 4,5 mio. kroner dyrere, end hvis kørslen fortsat var blevet varetaget af Prebens Minibusser.

"På den korte bane får vi en merudgift, men hensigten er at forberede et nyt udbud af kørslen, hvor vi kan høste effekten af en længere aftaleperiode på prisen," siger udvalgsformand Bo Jul Nielsen. mdi