Lokalrivaler med respekt

Foto: Hans Kristensen

Fodbold: Tre år efter at de to klubber senest stødte sammen, er det i weekenden atter tid til at vaskeægte lokalopgør mellem Næstved og FC Vestsjælland. I stedet for et kedeligt opgør i 2. division øst, står den denne gang på et topopgør i 1. division, når rækkens nummer seks får besøg af tredjepladsen.

I den anledning har Sjællandske snakket med direktørerne i de to klubber om deres indbyrdes forhold.

– Jeg synes, vi har et fint forhold til Næstved. Nu kender jeg ikke så mange dernede længere, men når vi mødes til diverse møder, så synes jeg, at vi taler godt sammen, fortæller direktør i FC Vestsjælland, Gert Hansen, der har et personligt forhold til lokalrivalerne.

– Det firma, jeg er direktør i, har i en årrække været sponsor for Næstved Boldklubs amatørafdeling, siger han.

Både han og kollegaen i Næstved ser med stor spænding frem til opgøret på søndag.

– Det er den kamp, som vi helst vil vinde i hele sæsonen, da det betyder rigtigt meget for både sponsorer og fans. Samtidig er det et opgør mellem to gode hold, som begge er kommet godt i gang, forklarer Andreas Larsen, direktør i Næstved Boldklub.

– Det er dejligt med den slags lokalopgør, da de er med til at øge fokussen både fra medier, sponsorer og supportere. Samtidig er det efterhånden lang tid siden, at vi har mødt hinanden, så det bliver sjovt atter at duellere, supplerer Gert Hansen.

De nye mod de etablerede

Mens Næstved efterhånden har etableret sig blandt de 20 bedste klubber i Danmark, er FC Vestsjælland på vej frem. Det er også tydeligt at høre på de to direktører.

– Næstved har de sidste år været en fast del af toppen i 1. division, og jeg er sikker på, at de også vil være der, når sæsonen slutter. Det er en klub som gennem mange år har skabt sig et godt brand i dansk fodbold, fortæller Gert Hansen, mens Andreas Larsen også har roser til oprykkerne.

– De kommer med en masse optimisme som oprykkere. De har gang i et nyt spændende projekt, men jeg kan også forestille mig, at det giver dem en masse udfordringer, hvad angår de mange ting, som skal bygges op, siger Næstveds direktør.

Han peger specifikt på et område, hvor han mener, FC Vestsjælland er langt efter Næstved.

– Vi har i en årrække arbejdet målrettet med talentudviklingen, og det kan efterhånden ses på de mange unge spillere, som kommer op på førsteholdet, lige som vi har nogle rigtig gode ungdomshold. I FC Vestsjælland er man først lige er kommet i gang med en satsning, og det er ikke noget, som man opbygger fra den ene dag til den anden. Det kan nemt tage mellem fem og 10 år, forklarer Andreas Larsen. n