Lokalopgør uden spænding

Fodbold: FC Helsingør tromlede hen over SC Egedal i 5-1 sejr

Foto: Claus Birch, Claus Birch
Klaus Lykke og Kasper Enghardt lykønsker målscorer Peter Benjaminsen.
Klaus Lykke og Kasper Enghardt lykønsker målscorer Peter Benjaminsen. Claus Birch

– De var klasser bedre end os, sådan er det bare. De er dygtige til det hele, så sejren kan der slet ikke pilles ved. Men jeg kunne godt have ønsket mig, at vi havde gjort det lidt sværere for dem. For tredje kamp i træk, er vi ikke klar i første halvleg og når vi så heller ikke viser vores styrke i dødboldene, så bliver resultatet derefter, konstaterede SC Egedals cheftræner Jimmy Kastrup nøgternt efter 1-5 nederlaget på Helsingør Stadion.Selv om man skulle næsten tyve minutter ind i kampen, før Klaus Lykke steg til vejrs og pandede et hjørnespark i nettet, så blev det et opgør, der nærmest var klinisk renset for spænding.

Dertil havde gæsterne ganske enkelt for få våben i arsenalet og omkring den halve time, blev der slukket og lukket.Først scorede FC Helsingørs anfører Kasper Enghardt sit allerførste mål i den lyseblå trøje og minuttet efter gik klappen ned for gæsternes målmand Nicklas Frenderup. Han forsøgte at afdrible Jannik Zimling, hvilket ikke lykkedes og så blev bolden serveret til en helt fri Daniel Udsen.Efter pausen kunne 100 kamps jubilaren Peter Benjaminsen kaste sig frem og dirigere bolden i nettet til 4-0.

Herefter fik gæsterne lov at være lidt med og fik skabt lidt uro i sundbyens til dagens eksperimenterende 3-5-2 opstilling. Jacob Albrechtsen scorede fra nært hold, men i slutfasen stod der igen FC Helsingør på det hele.Indskiftede Ali Dirawi fejrede sin længe ventede debut med målet til 5-1 og Frederik Frick vil ærgre sig over et oar gevaldige afbrændere i de sidste minutter.- Vi skal bruge resten af foråret til at eksperimentere og derfor prøvede vi en ny opstilling i dag. Det er jeg meget tilfreds med, for det er ikke let for et forsvar, pludselig at skulle ændre system.

Men det er en del af vores udvikling og godt at have en plan B, sagde FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup.2. Division Øst

FC Helsingør SC Egedal 5-1 (3-0).

1-0: Klaus Lykke (19), 2-0: Kasper Enghardt (33), 3-0: Daniel Udsen (34), 4-0: Peter Benjaminsen (59), 4-1: Jacob Albrechtsen (80), 5-1: Ali Dirawi (89).

Tilskuere: 475

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.