Lokallisten ude af budgetforhandlinger

Foto: Anne-Mette Hansen

Allerød: Allerede efter Allerød byråds første aften med forhandlinger om budget 2011 til 2014 har Lokallisten valgt at træde ud af forhandlingerne. Det oplyser Lokallistens medlem af byrådet, Lone Hansen, til Frederiksborg Amts Avis.

Hun mener blandt andet, at der ikke har været nok tid til at behandle de mange høringssvar seriøst, og hun er desuden bekymret over udsigten til, at der skal skæres kraftigt i kerneydelserne til børn og ældre.

– Det er en kendsgerning, at der skal spares. Det har Lokallisten været klar over længe. Men med de foreliggende budgetforslag bliver der skåret så langt ind til benet, at der er risiko for, at det på nogle områder vælter – også fordi det er dårligt forberedt. Lokallisten kritiserede allerede i foråret borgmester Erik Lund (K) for at miste kostbar tid på at planlægge store anlægsinvesteringer i stedet for at få kommunens drift til at hænge sammen. Men det er også bekymrende, at der formentlig vil blive lukket tilbud i kommunen, som løser mange påkrævede opgaver, og som borgerne er meget tilfredse med, siger Lone Hansen i en pressemeddelelse.

Hun vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere specifikke besparelser, da forhandlingerne fortsat er i gang blandt det resterende byråd. Men hun forudser et uholdbart budgetforlig.

– Budgetforliget vil være præget af det meget store tidspres, der har været, hvor der har været meget lidt tid til at behandle alle høringssvarene seriøst. Lokallisten vil derfor arbejde hårdt for at rette op på de fejltagelser, som budgetforliget forårsager, siger hun.