Lokale fantasier i bogform – direkte fra Italien

Næstved-pigen Helle Elisabeth Julin er klar med sin første læse-højt-bog i fysisk form. Bogen Vitus Og Den Vrisne Vabel er skrevet til børn i 6-11 års alderen.

Hun gik i skole på Ny Holsted Skole og i gymnasiet på Herlufsholm. Forældre bor stadig i Næstved, og for tre år siden slig Helle Elisabeth Julin sig ned sammen med sin mand i en lille by ved Italiens kyst i Liguen. Det er den halvmåne, der strækker sig fra den franske grænse ned mod Toscana.

– Vi er ikke gået på pension, og vi har ikke en formue. Det er et stort sats, men nogle gange må man gøre det, man ikke tør. Jeg har i mange år haft lyst til at finde mit eget sprog, min egen måde at skrive historier på. Derfor har vi etableret et lille forlag, Silverbell Books, fortæller Helle Elisabeth Julin.

Hun er uddannet journalist og i løbet af sommeren og efteråret 2018 udgav hun fire moderne eventyr som e-bøger.

Klassekammerater fra Ny Holsted Skole husker, at Helle Julin var god til at skrive stile. Nu er hun aktuel med Vitus Og Den Vrisne Vabel. Drengen Vitus, der så inderligt ønsker sig at kunne flyve. Men et er drømme, noget andet virkelighed: Vitus vågner aldrig med fine, hvide vinger monteret på ryggen. I stedet vågner han med en kæmpe vabel på sin ene tå. En magisk vabel, der taler – og giver ordrer.

– Det er min første historie i fysisk bogform. Den handler også om at turde. At smide al sin frygt, alle sine forbehold væk og gå efter det, man drømmer om, selv om det virker helt umuligt til at starte med. Det er ikke sikkert, at man lykkes. Men det ved man jo ikke, hvis man aldrig prøver, siger Helle Julin.

Læs hele historien i Søndagsavisen Sydsjælland.