Lokalarkiver mister tilskud

Kalundborg Kommune giver tilskud på 350.000 kroner til lokalarkiverne. Hvis forslaget i sparekataloget bliver vedtaget, stryges hele beløbet.

Foto: Sonja Husted Rasmussen

Sparekataloget for Kalundborg Kommune er i øjeblikket til høring, og et af spareforslagene vedrører lokalarkiverne.

Hertil er den kommunale udgift på 350.000 kroner, og forslaget går ud på at stryge hele beløbet.

I stedet henvises lokalarkiverne til at søge tilskud efter folkeoplysningslovens bestemmelser – og det kan så medføre ekstra omkostninger på dette udvalgs budget.

Formand for Kalundborg Lokalarkiv Bent Christiansen har ingen kommentar til forslaget, som han endnu synes er meget uklart. Han kan for eksempel ikke gennemskue, om det, hvis forslaget gennemføres, vil blive lettere at få midler fra folkeoplysningsudvalget.

– Jeg er nødt til at kende konsekvenserne af det, før jeg kan kommentere forslaget, siger Bent Christiansen.

Han må erkende, at han er knap så glad, som han var i forrige uge, da økonomiudvalget besluttede, at arkivet må råde over hele stueetagen i Asylet. Det betyder, at arkivet må brede sig i de lokaler, hvor Kalundborg Turistbureau indtil årsskiftet havde til huse – men bliver der ingen penge til arbejdet, er der ikke så meget ved at få mere plads til det, synes arkivformanden.

Han har endnu udelukkende Folkebladet som kilde til oplysningen om, at økonomiudvalget har sagt god for, at Kalundborg Lokalarkiv får mere plads, og han kunne godt tænke sig at få beskeden helt officielt.

sh nordvest.dk