Lokal kunstner vil give folket sin egen kulturpris

Michel Malfilatre fra Gilleleje søger samarbejdspartnere til Folkets Kulturpris 2015

Foto: Jesper Gisli

INITIATIV: Den lokale kunstner Michel Malfilatre vil indstifte en helt ny pris. En pris der skal gives til lokale folk "der gennem personligt engagement har ofret energi og tid på at skabe arrangementer eller andet, som direkte eller indirekte har skabt trivsel og positiv opmærksomhed omkring nærmiljøet eller landsdelen", som det hedder i kunstnerens første udkast til baggrunden for Folkets Kulturpris 2015.

Bredt formuleret, men ikke desto mindre hele fokus for Michel Malfilatre, der med prisen vil sætte lokalt fokus på, at kultur er meget mere og andet end…

"Kultur. Det handler om folkelige fællesskaber. Det handler om at skabe noget liv. Ordet "kultur" er, som jeg ser det, måske blevet lidt slidt i kanterne. Kultur er først og fremmest der hvor der er folk, og jo flere der er til stede jo mere foregår der som regel. Derfor skal vi have folk i gang med at skabe noget mere liv og kultur, og dermed trivsel og livsglæde for samfundets borgere", siger initiativtageren, og håber at prisen og tingene vil udvikle sig positivt her fra.

"Jeg har lavet en flot bronzeskulptur som en fysisk pris, den smider jeg i puljen. Jeg har taget initiativet, lavet en facebook-gruppe hvor man kan blande sig, byde ind og skabe. Og nu håber jeg at folk vil med på projektet, og være med til at skabe Folkets Kulturpris i Gribskov. Alle er velkomne, og så ser vi hvad der sker", siger Michel Malfilatre til Ugeposten.

På facebook-siden "Folkets Kulturpris 2015 Forum" kan man læse meget mere om den nye pris, og her kan man også indstille en eller flere til prisen. Der er deadline for indstillinger 22. november 2015, og indtil da, er det initiativtagerens håb og ønske, at interesserede vil byde ind på alt fra at være med i den komité der skal udvælge prismodtageren, til at rejse noget økonomi der gerne skulle følge med prisen.

"Kommer der opbakning til initiativet af økonomisk og moralsk karakter, er der skabt grobund for at "Folkets Kulturpris" kan blive en tilbagevendende begivenhed, der i bedste fald kan være med til at stimulere og inspirere samfundslivet i bredeste forstand her i Gribskov", siger Michel Malfilatre til Ugeposten.

Læs meget mere, og vær med til at skabe "Folkets Kulturpris" på facebook: Folkets Kulturpris 2015 Forum