Lokal gruppe er klar til TV2-liveshow

Dansegruppen "Vuvuzela Kids" skal konkurrere i "Danmark har talent" på lørdag på TV2

Foto: Jesper Kappel

Syv piger og en dreng er klar til at indtage scenen lørdag aften. Det sker, når TV2 igen blænder op for "Danmark har talent".

De otte unge danner til sammen dansegruppen "Vuvuzela Kids", der til daglig træner i Slangerup i en lagerhal, der er blevet indrettet som øvelokale for de otte dansere. Danserne, der er i alderen 11 til 15 år, kommer fra Slangerup, Buresø-Slagslunde og resten af Nordsjælland samt en enkelt fra København.

Gruppen danser inden for genren "dancehall" – en dansestil, der undervises i på flere af landets førende danseskoler. Dansen har sin oprindelse på Jamaica. Her er dansen en livsstil, som musikken er det på Cuba. Den danses i gader og på torve, og alle danser med. På lørdag bliver det så på scenen hos "Danmark har talent" i den anden kvartfinale.

Vuvuzela Kids' Coach og instruktør Amalie Zaar en af hovedkræfterne bag dansegenrens udbredelse i Danmark. Hun hjælper de otte dansere med koreografien, og så øver truppen selv. Det bliver til fire til seks gange træning om ugen.

Cykel-talenter røg ud

Men allerede sidste lørdag var der lokale talenter i programmet. Det skete, da cykelgruppen Danish Freestyle Team optrådte. To af medlemmerne er fra Jægerspris og Frederikssund – nemlig Lærke Buhrkall og Ryan Olfers. Gruppen var lige ved at gå videre til semifinalerne, men blev til sidst valgt fra af de fire dommere i programmet. Det skete selv om gruppen tre gange er blevet verdensmestre i disciplinen gruppefreestyle.

I alt er der 24 deltagere i de liveshows, som TV2 sender de kommende lørdage.