Lørdag bliver en god dag for en tur ude i det fri

Det vestlige Jylland får stormfuld start på fredagen. Lørdag er der solstråler til hele landet.

Om nogle dage vil man måske se tilbage på den weekend, vi står foran, som et mildt indslag i vinteren.

Fra og med mandag begynder kulden at stramme til med temperaturer omkring frysepunktet døgnet rundt.

Men inden kommer der et par dage med nogenlunde vejr og temperaturer op til otte grader. Både fredag og lørdag vil hele landet få en smule solskin.

– Så det er om at nyde weekenden, hvis man ikke er til kulde og vintervejr, siger Frank Nielsen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Langs stort set hele det vestlige Jylland og op til den øverste del af Nordjylland skal beboerne indstille sig på en blæsende start på fredagen

DMI har udsendt et varsel for vindstød af stormstyrke. Så lige som sidste weekend er der risiko for flyvende tagsten og væltede træer.

Fredag middag begynder vinden dog at falde til ro, og med dagtemperaturer helt op til otte grader bliver det en ganske fin optakt til lørdag.

– Mange steder får sol i dag. Nok mest i syd og øst. På Bornholm vil der måske være solskin hele dagen, siger Frank Nielsen.

Natten til lørdag bliver det klart med temperaturer mellem nul og fire grader. Lokalt i Jylland kan der komme en smule nattefrost.

– Lørdag bliver nok den pæneste dag, hvor vi alle får lidt solskin. Det holder stort tørt med svag vind og temperaturer på to til fem grader, så det kan blive en god dag for en tur ude i det fri, siger Frank Nielsen.

Sidst på eftermiddagen kan der komme nogle byger i de sydvestlige egne.

– Sandsynligvis mest som regn, men der kan også falde noget slud, siger han. I de mørke timer frem mod søndag kan termometeret komme ned under nul.

– Hvis det bliver en nat med klart vejr, så får vi hurtigt frost, og det skal bilisterne være opmærksomme på, siger han.

Søndag byder på gråvejr, op til tre graders varme og lidt mere nedbør end de foregående dage.

Bygerne kan ifølge DMI bringe både regn, slud og tøsne med sig.