Løkke forsvarer sin Tenerife-ferie

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsvarer, at han i sidste uge tog sine børn ud af skolen og rejste til Tenerife. Det skal der være plads til, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen i Statsministeriet tirsdag. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen i Statsministeriet tirsdag. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsøger at tage luften ud af den massive kritik, der har været rejst af ham den seneste uge. Og det skete ikke uden ironi.

Blandt andet "roste" han avisen BT for at have "afsløret", at han havde lejet en cykel under sin ferie på Tenerife.

Og apropos den kritiserede familieferie, så er det ikke noget Løkke Rasmussen fortryder.

– Nej. Jeg kan beklage det udtryk, der står tilbage. Men de fire rejsedage var jo ikke hovsa-dage, der pludselig opstod. De er planlagt tilbage fra sommerferien. Så der er ikke møder, der er aflyst, eller beslutninger der ikke er blevet truffet, lyder det fra statsministeren.

Han måtte også svare på kritik af, at han og konen havde taget børnene ud af skolen uden for skolens vinterferie. I øvrigt efter, at undervisningsministeren havde kritiseret, at forældre gør den slags.

– Man skal selvfølgelig ikke tage børnene ud af skolen i tide og utide. Børn skal passe deres skolegang, lyder det indledningsvist fra statsministeren, der dog tilføjede, at ansvarsfulde forældre selv må træffe beslutninger:

– Jeg har det synspunkt, at børnene er forældrenes. Og der skal være plads til i særlige situationer at tage nogle fridage. Jeg går ind for at sætte mennesket foran systemet.

Lars Løkke Rasmussen afviser desuden, at han betragter den seneste uges massive kritik af ham – både fra anonyme ministre, politiske kommentatorer og pressen – som et karaktermord.

– Jeg er jo i live, konstaterer han.