Løgne fremmer bogsalg

Præsident Donald Trump underskrev onsdag et dekret om indvandring, der blandt andet omfatter byggeri af en mur langs grænsen til Mexico.
Præsident Donald Trump underskrev onsdag et dekret om indvandring, der blandt andet omfatter byggeri af en mur langs grænsen til Mexico.

Alternative facts, eller på dansk ren og skær løgne, har præget den amerikanske valgkamp, som bekendt endte med Donald Trump i stolen på verdens mest magtfulde position.

Men Donald Trumps konstante kamp mod medierne og måden han udøver sin magt på, har givet en del mennesker noget at tænke over. Tilsyneladende har mange fundet ligheder af den aktuelle politiske situation i en bog, som er blevet udgivet i 1949, skrevet af den engelske forfatter George Orwell. "1984" er en dyster fremtidsroman, hvor konstant overvågning og manipulation med offentligheden er på dagsorden. Det er naturligvis ikke gået forbi de sociale medier, hvor dele af bogens tekst bliver citeret og bragt i sammenhæng med Donald Trumps indtog i det Hvide Hus.

Bogen er i skrivende stund på første pladsen af Amazon mest sælgende bøger, som kan ses på linket her: https://www.amazon.com/best-sellers-books-Amazon/zgbs/books

Filmen "1984", som udkom i 1984 kan ses gratis online på adressen https://archive.org/details/25434646

Samtidig er der planer om en ny film med udgangspunkt i "1984", men det er uvist hvornår den udgives.