Løbetræning har styrket HUK

Efter målrettet træning er der mere fart over HUK, der slog Lyngby i et rigtigt bundopgør

Foto: Bo Hilsted

 

Det blev en rigtig bundgyser med alt, hvad dertil hører, da HUK tog imod Lyngby i Egedalshallen, for med en sejr kunne Lyngby komme 8 point foran HUK, der dermed ville have rigtigt langt op til redningen.

HUK var foran hele første halvleg og gik til pause med en føring på 13-10, og selvom Ditte Kristensen scorede til 14-10, fik Lyngby kæmpet sig tilbage og kom op på 15-16, da kampen nåede en afgørende fase efter et kvarters spil.

Gæsterne fik straffekast, men unge Frederikke Børthy klarede, Mette Kristiansen, der er i sit livs form, scorede til 17-15, og kort efter øgede Pernille Hjort-Jeppsen til 18-15, og det knækkede Lyngby.

Ganske vist prøvede de at hænge på, men da Mette Kristiansen scorede til 22-17 med seks minutter igen, var der udsolgt hos Lyngby, ikke mindst fordi deres hårde forsvarsspil kostede nogle dyre udvisninger i anden halvleg

, og HUK spadserede sejren hjem på 25-19.

Der er kommet mere fart over spillet efter jul, det bliver til flere mål, ikke mindst på en forbedret kontrafase, og forklaringen gav træner Ulrich Borrits efter kampen:

"I juleferien satte vi os ned og snakkede projekt overlevelse, og et af elementerne i redningsplanen varm, at vi skulle løbetræne noget mere, og det levede spillerne fuldt ud op til."

"Vi er i bedre form, og derfor løber vi flere kontraer, og så kommer resultaterne også."

Målvogter Børthy var god, især efter pausen, men Mette Kristiansen strålede over alle andre, der bliver afsluttet fra distance, fløj og løbet kontra, både mod Hillerød i sidste uge og i lørdagens hjemmekamp, hvor det blev til hele 8 scoringer.

Men alle byder ind, og med denne indsats er det alt for tidligt at afskrive HUK, for der kunne godt ligge adskillige point, hvis man fortsætter de lovende takter.

Der er nu 2 point op til tredjesidst Team Nørrebro og 4 op til Lyngby, som man er bedst indbyrdes med.

HUK: Mette Kristiansen 8, Ditte Kristensen 6, Pernille Hjort-Jepsen 4, Loise Jacobsen 3, Dinesha Kohsel 2, Emilie Engelstrup og Cecilie Engelstrup hver 1.

HUK møder Virum på udebane søndag den 24/1 kl. 13.30.