“Livsstilssygdomme skal forebygges”

Susan Eirfeldt, Hundested. En af de seks nye i Halsnæs Byråd. Valgt for Venstre. Udvalgsposter: "Sundhed og Forebyggelse", 'Kultur, Idræt og Demokrati' samt 'Ældre og Handicap'

Foto: Kim Larsen

NY I BYRÅDET Susan Eirfeldt har været politisk aktiv i Venstre Halsnæs i tre år og blev efter det første år næstformand i vælgerforeningen og bestyrelsesmedlem i Venstres Regionsbestyrelse i Region Hovedstaden.

Den politiske interesse er rimelig ny. Susan er opvokset i København, hvor hun har boet en stor del af sit liv. Det er først efter hun er flyttet til Hundested, at hendes interesse for politik er blevet vakt:

"Jeg har nogle kolleger, der involverer sig rigtig meget i politik – og det er svært ikke at blive interesseret og engageret, når det er noget, jeg hører om næsten dagligt"

"Hvis du vil være med til at ændre på tingene, er du nødt til at melde dig ind i politik. Derfor meldte jeg mig ind i Venstre, der har den politik, der passer bedst til mine holdninger og interesse."

Susan Eirfeldt har i mange år arbejdet i det sundhedsfaglige felt, og det er her hendes interesser primært ligger.

Hun motionerer også selv. F.eks. cykler hun gerne de 72 km til/fra job i Hillerød, når vejret er til det, og det passer ind i arbejdsplanen. Det skal forberedes, så hun ikke skal køre med PC og skiftetøj på ryggen.

"Jeg vil gerne have Halsnæs Kommune på landkortet, som en kommune med fokus på sundhed og forebyggelse. Livsstilssygdomme som KOL, diabetes, overvægt og misbrug er en tung post på budgettet. En tidlig indsats overfor livsstilsygdomme, giver mindre sygdom og skaber overskud til kernevelfærd. Derfor er støtte til livsstilsændringer, f.eks rygestop eller mere motion, vigtigt."

"Vi har en vidunderlig natur – jeg ville ønske, at mange flere borgere brugte naturen mere. Når jeg løber i skoven, er det ikke mange jeg møder. Vi skal huske, at en gåtur også tæller med i bevægelses-regnskabet".

"Jeg har været heldig at komme i de udvalg, hvor mine mærkesager indgår. Sundhed, forebyggelse, ernæring, idræt og ældrepleje/omsorg, griber ind i hinanden som et puslespil."

"Har du et aktivt liv som ung, vil det sandsynligvis også senere i livet være noget du fortsætter med."

"Vi bliver ældre og vil i de kommende år se en tilvækst i ældre-segmentet. De 'yngre ældre' vil have et langt bedre liv og have mindre brug for hjælp end de har i dag, til gengæld vil de 'ældre ældre' have et langt mere komplekst sygdomsbillede, som stiller vores sundhedsvæsen overfor nye udfordringer. Derfor skal vi også have fokus på det nære og sammenhængende sundhedsvæsen."

"Jeg vil som lokalpolitiker gerne være med til at gøre en forskel. Forebyggelse af livsstilsygdomme er sandsynligvis ikke målbart i de første mange år, men hvis jeg får muligheden for at påvirke sundheden og vores borgere får et bedre liv, så kan jeg kun være glad og tilfreds."

"Jeg er ydmyg overfor opgaven. Jeg har selvfølgelig meget at lære, men jeg håber jeg kan bidrage med nogle ting," slutter Susan Eirfeldt.

Uddannelse/job: Erhvervsuddannelse, zoneterapeut, massør, lederuddannelse og projektledelse. Administrativ koordinator for den sundhedsfaglige videreuddannelse i Professionshøjskolen UCC, Campus Nordsjælland.

Familie: Er gift med Søren. Sammen har de en datter på 23 år, der bor i København og som læser det sidste år på en kandidatuddannelse på CBS.

Musik: Jeg er rigtig glad for musik. Min musiksmag er temmelig bred. Alt efter humør, og hvad jeg er i gang med, så kan det være Aqua, Nik & Jay, Andrea Bocelli, musik fra operaen Tosca eller wellness-music, jeg har i mine headphones. Også når jeg cykler eller løber, hører jeg musik.

Bøger: Skønlitteratur og fagbøger. Sidst læste er Afdeling Q af Jussi Adler-Olsen. Jeg prøver ind imellem at stave mig igennem let læste bøger på spansk.

Film: Gengangere er Pretty Woman, Notting Hill og Dirty Dancing. Men ellers indenfor genrerne romantik, drama, komedie og action. House of Cards.

Sport: Jeg er rigtig glad for at løbe, svømme og cykle. Jeg har flere gange deltaget i triathlon på de kortere distancer.