Livet på Vestegnen

Iværksættere som brænder for deres sag skal vi alle støtte op om.
Iværksættere som brænder for deres sag skal vi alle støtte op om.

www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen. Hun tager denne gang fat på iværksættere – og alle dem, som har det bedste med 8-16 arbejdet.

For nogle uger siden læste jeg her i avisen en artikel om tre unge mænd fra Vestegnen, der havde åbnet en restaurant på Østerbro. De havde taget springet og var blevet iværksættere. De var alle tre stolte af at komme fra Vestegnen, men havde også en kritik. Den gik på, at iværksættere ikke var nogle, der blev støttet. De mente ikke, at hele tankegangen omkring det at være iværksætter fandtes på Vestegnen.

Deres barndom havde været i familier, der havde roteret meget omkring et liv med 8 til 16 arbejde og hamsterhjulet, der fik hverdagen til at køre rundt. De mente, at mange ikke stilede mod at bryde det mønster de kendte hjemmefra og derfor selv »blev hængende« (både fysisk og mentalt).

Jeg synes på mange måder, de har ret. Dog er det ikke helt det billede, jeg ser f.eks. i min egen lille bydel for tiden. Her har et par iværksættere åbnet en cafe med hverdagsretter. Der er desuden åbnet en stofbutik, hvor ejeren har taget springet fra IT branchen til egen butik. Jeg synes ikke der mangler tiltag, men der mangler måske noget større fokus på iværksætter som en mulighed.

Dertil skal man jo huske, at der overvejende stadig er brug for folk, som er tilfredse med 8 til 16 arbejdet. Uden dem så kørte vores samfund slet ikke rundt. Der ville ikke komme håndværkere og bygge en restaurant op og der ville ikke være opvaskere. Vi ville ikke kunne få noget at spise i restauranten, hvis ikke chaufføren havde leveret mad og drikkevarer.

Dermed ikke sagt, at vi ikke har brug for iværksættere. Dem der godt vil tage skridtet med det, som de virkelig brænder for. Vi har brug for de gode ideer og folk, der tør føre dem ud i livet.

Jeg skriver »tør«, fordi jeg er den type, der ikke tør. Jeg er typen, der har det godt med 8-16 arbejdet og med at blive boende på Vestegnen. Som godt gider tage en tørn i hamsterhjulet. Jeg – og mange andre – brænder nemlig for en god hverdag.

Måske er det, det sikre valg? Ja, men også det, der holder hjulene i gang og åbner op for muligheden for iværksættere. Der er brug for begge slags mennesker på Vestegnen. De mennesker, der har modet og energien til at starte noget op. Og dem, der gider tage en tur ind til Østerbro for at prøve at spise på en ny restaurant.