Lindegårdsskolen – udbygning eller ændring af skoledistrikt?

Holger Lam, formand for skolebestyrelsen på Lindegårdsskolen, skriver:

Lindegårdsskolen mangler akut 5 undervisningslokaler, og behovet for yderligere lokaler vil efter befolkningsprognosen stige helt frem til 2019/20.

Lindegårdsskolen benytter pavilloner for at kompensere for de 5 manglende lokaler og er i årevis blevet lovet en udbygning. For to år siden blev et forslag vurderet for dyrt, da det kom i udbud. Det forslag, der sidst har været præsenteret, er billigere – og et byggeri, der ikke kan udbygges, når vi får brug for flere lokaler.

Børneudvalget har fået to forslag – enten skal Lindegårdsskolen have den udbygning, de er blevet lovet eller også skal skoledistrikterne ændres, så Lindegårdsskolens elever bliver sendt til andre skoler i Kommunen.

Lindegårdsskolen har i årevis kæmpet for at bevare et skoledistrikt, så vi afspejler alle sider af det danske samfund. Af hensyn til børnene i distriktet vil det være en katastrofal beslutning at lade Lindegårdsskolen være buffer for kapacitetsændringer på andre skoler.

Forældre, ledelse og lærere på Lindegårdsskolen har vendt en nedadgående udvikling i søgningen til skolen til en kæmpe succes, og nu har vi brug for, at politikerne træffer en bæredygtig beslutning om Lindegårdsskolens fremtid.

Vi appellerer til, at børneudvalgets beslutning om at alle skoler i Lyngby-Taarbæk Kommune skal have et indskolingshus, også skal gælde for Lindegårdsskolen. Første skridt er en udbygning, som erstatter vores pavilloner, og som kan udbygges, når behovet kommer.