Lillerød satte Odense effektivt på plads

Sikker 4-2 sejr efter overbevisende indsats

Jens Buck-Jensen Foto: Mads Hussing

Efter mandagens tætte nederlag til Gentofte, var LB tilbage på sporet i torsdagens kamp mod Odense. Fynboerne havde godt nok i en pressemeddelelse lagt op til, at resultatet ville blive ligefremt proportional med navnet Lillerød. Småt og med røde tal på bundlinien.

Men de skulle blive klogere. Efter en jævnbyrdig start med to sejre til hver faldt brikkerne på plads i sidste runde, da først Peter Steffensen/Mikkel Elbjørn i herredouble og siden Stephan Wojcikiewicz i 2. herre- single spillede op til deres bedste. Deres flotte spil havde fynboerne intet modtræk overfor, og med slutresultatet 4-2 kunne LB sætte tre velfortjente points ind på kontoen.

I matchens fire første kampe var resultaterne stort set efter bogen. Peter Mikkelsen var chanceløs mod ungdomsverdensmesteren Viktor Axelsen. Den knægt er altså kun 16 år, men det er dog helt vanvittigt, hvad han kan. Karina Jørgensen i damesingle viste rigtig flotte takter og spillede det bedste, man har set længe, men det rakte ikke til at slå verdensranglistens nummer 17 – bulgarske Petya Nedelcheva.

Mixdoublen Jacob Chemnitz/Sara Runesten nåede ikke samme stormfulde højder som mod Gentofte, men de blev reddet af rutinen og mangel på samme hos Odense, da de fik vendt 12-16 i tredje sæt til egen fordel. Til gengæld var der ingen slinger i valsen hos Ann Nielsen/Rikke Olsen Siegemund i damedouble.

Det var LB's nye herredouble Peter Steffensen/Mikkel Elbjørn, der bragte holdet på sejrskurs, men det faldt i Stephan Wojcikiewicz' lod at gøre arbejdet færdigt. Det gjorde han med en ny overbevisende indsats i to klare sæt mod Odenses lille og lynhurtige springfyr – israelske Misha Zilberman. Især hans netspil er af høj karat, og det blev afgørende for kampens udfald. Wojcikiewicz blev for anden gang i træk kåret som Man of the Match – en hæder, han straks dedikerede til Steffensen/Elbjørn for deres første sæsonsejr.

Kampen blev overværet af 150 tilskuere, og mon de ikke kommer igen, når LB den 11. oktober møder Team Aarhus, der fik læsterlige klø af Værløse. 5-1 blev det i TV-kampen i Farum Arena.

u003cfield name=u0022factboxu0022u003e