
til store ambitioner
VORDINGBORG: Da Jan Frølich Wulff for 16 år siden etablerede Mobilreklame hjemme i privaten, var det som en hobbyvirksomhed. Han var autodidakt og foretrak at købe sine print hos eksterne leverandører. Divergerende holdninger til kvalitet og levering fik ham dog på andre tanker, og da grafisk tekniker Thomas Levin en dag ringede – og i øvrigt havde samme holdninger til kvalitet og levering – var kimen lagt til den succes, Mobilreklame har i dag. For nylig flyttede virksomheden fra Kamhjulet 1 til Jernbanegade 16 i Vordingborg. De rigtige rammer for en virksomhed i vækst.
– Det seneste år har vi ønsket mere plads. Vi er i dag fire ansatte, men inden årets udgang forventer vi at ansætte en til to mere, fortæller Jan Frølich Wulf og tilføjer, at eksponering, eget værksted til montering af biler og plads til at skabe det rette flow i produktionen var væsentlige årsager til valget af de 400 kvadratmeter i det gamle Peugot-hus, der i dag ejes af Willy Becke.
Bus og Borgcenter
Mobilreklame leverer alt i skilte, bilreklamer, storformatprint, klistermærker, bannerprint og tryksager. Kunderne er alt fra små rengøringsfirmaer og vinduespolerere til større virksomheder og institutioner. Største opgave til dato bliver at pakke en hel bus ind for Deutsche Centrale Für Turismus – en kontakt opstået gennem Ørslev Turist. Derudover har Vordingborg-firmaet leveret alt i print til Danmarks Borgcenter samt print til store begivenheder i kommunen som Fransk Forår i Præstø, Vilde Vulkaner, Farø Broløbet og DM i Landevejscykling.
– Vi har netop investeret i et 5,5 meter langt semiautomatisk montagebord, der gør det simpelt og hurtigt at montere print på plader. Det vil spare os for, hvad der svarer til en halv mands arbejde, fortæller Jan Frølich Wulff der ikke vil røbe prisen på produktionsmaskinerne men godt tør afsløre, de er fremtidssikret.
Bronzemedalje
Da han i 2011 flyttede til Kamhjulet 1, var han bare sig selv. Men i 2012 allierede han sig med sin kompagnon, Thomas Levin, der ikke blot er grafisk tekniker men også kan bryste sig at have en bronzemedalje i storprint.
– Jeg havde som selvstændig været underleverandør til andre og kunne se en mulighed for samarbejde, forklarer Thomas Levin og tilføjer, at det i dag ikke er nemt at rekruttere faglærte folk.
– Mange i branchen er ufaglærte. Der bliver kun udlært få skilteteknikkere om året. Det er en videreudvikling af den gamle skiltemaleruddannelse, hvor man lærer alt fra at designe til at pakke biler ind og montere facader, forklarer han.
Visitkort udadtil
Fordelen ved at have kompetencerne i huset er han og Jan Frølich Wulff ikke i tvivl om. Det handler om at have dialogen med kunden og selv kunne styre hele processen.
– Man kan bestille meget over nettet, men det er ikke det samme. For kunden ligger der en tryghed i at tale med én person, som følger projektet hele vejen, forklarer Jan Frølich Wulff og fortsætter:
– Det er et håndværk. Hvis man får sat en reklame på sin bil, er det et visitkort udadtil. Hvis det ser sjusket ud – hvordan bliver firmaet så ikke kørt?