LB tabte marginalt i nedrykningsspil

Lillerød Badmintonklub tabte mandag 7-6 til Værløses andethold i 1. divisions nedrykningsspil

Foto: Joachim Fabricius

Der var spænding til det sidste, da Lillerød Badmintonklubs førstehold mandag spillede holdkamp i 1. divisionens nedrykningsspil. Gæsterne, i form af Værløses ligareserver, gav hjemmeholdet kamp til stregen, og det var få fjerbolde, der dannede grundlag for en smal sejr på 7-6 til udeholdet.

LB's træner Jesper Hansen havde på forhånd spået, at det ville gå hen og blive en hård nyser, og det stod hurtigt klart, at han ville få ret.

I både mixdoublerne og damesinglerne blev sol og vind fordelt lige. Mens Jacob Chemnitz og Ann Nielsen vandt deres 1. mixdouble med de overbevisende cifre 21-17 og 21-12, måtte Martin Schmidt og Louise Eriksson se sig slået i deres 2. mixdouble.

Samme fordeling gjorde sig gældende hos damerne, hvor 1. damesingle Anu Nieiminen måtte give afkald på sejren, mens 2. damesingle Ellinor Widh slog sin modstander.

I herresinglerne var der på Lillerød-siden en spiller, som gjorde sig ekstra bemærket. Mikkel Enghøj beviste, at han i den grad havde is i maven, når det virkeligt gjaldt.

Efter et forrygende comeback i tredje sæt og at have overlevet adskillige matchbolde gjorde han kål på den tidligere ligaspiller Emil Vind. Kampen endte 21-18, 14-21 og 23-21.

I de resterende tre herresingler måtte Kian Andersen, Nicolai Carlsen og Nicklas Engholt se sig slået, og da Ann Nielsen og Anu Nieminen kort efter tabte deres 1. damedouble, var stillingen 6-3 til Værløse.

Herefter blev det for alvor spændende. Først sejrede Louise Eriksson og Ellinor Widh i 2. damedouble, og Kian Andersen og Mikkel Enghøj fulgte kort efter trop i 3. herredouble.

I mellemtiden havde LB's 2. herredoublepar, bestående af Martin Schmidt og Nicklas Engholt, bragt sig solidt i front, så der herskede nu ingen tvivl om, at holdkampen ville stå og falde med 1. herredouble-kampen.

Efter tre intense sæt, hvor trykket i hallen steg med flere atmosfære, var det med de sidste marginaler imod sig, at Jacob Chemnitz og Nicolai Carlsen blev overgået i tredje sæt.

Som plaster på såret vandt Lillerød afslutningsvist 2. herredouble, hvorved holdet trods alt fik et enkelt point med fra kampen.

Med ni point ligger Lillerød dog fortsat på en andenplads i nedrykningsspillet, med tre point ned til Solrød Strands andethold som er en kamp i underskud.

LB spiller igen hjemmebanekamp mandag den 16. marts klokken 18.30, hvor modstanderen er Odense 2.