Lav en time-out på Sjælsmark

Det nyvalgte folketingsmedlem May-Britt Kattrup fra Liberal Alliance (LA) foreslår nu en time-out omkring Udrejsecenter Sjælsmark.

"Man kunne forestille sig at sætte det hele i bero og udarbejde en risikoanalyse, en økonomisk analyse og foretage en samlet vurdering af fordele og ulemper på en alternativ placering. Dette har tilsyneladende aldrig været gjort. Hvis man derefter vurderer, at Sjælsmark er den bedste placering, er det en anden sag," siger May-Britt Kattrup til Ugebladet.

Hun præciserer, at selv om LA er del af den asylaftale, der er grundlag for udrejsecentret, så har partiet ikke været med til at beslutte, hvor centret skal ligge.

Før udrejsecentret blev etableret – og under valgkampen – var en del borgerlige politikere særdeles kritiske over for et udrejsecenter i den tidligere kaserne. Den konservative kandidat Mette Thiesen, Dansk Folkepartis Glenn Madsen og Venstres Tinne Borch Jacobsen meldte blandt andet ud, at de ville gå efter at få centret lukket, hvis de blev valgt.

Det blev de ikke, og på trods af regeringsskiftet er spørgsmålet, om det er realistisk at få udrejsecentret lukket.

Der er således ingen klare meldinger at hente i fra regeringspartiet Venstre: Både Sophie Løhde og Ellen Trane Nørby, nu begge ministre og stærke kritikere af Udrejsecenter Sjælsmark, henviser over for Ugebladet til den nye ansvarlige minister på området, Inger Støjberg.

Hun har som Udlændinge,- integrations- og boligminister overtaget ansvaret for udrejsecentret og besøgte tirsdag både Sjælsmark og Center Sandholm.

Inger Støjberg mødtes blandt andet med seks repræsentanter for centrets nærmeste naboer, som har været meget aktive i kampen for at få centret lukket.

Efter mødet understregede ministeren over for Ugebladet, at "man var nået langt i etableringen af centret", at Danmark skal have et udrejsecenter og sagde så, at hun nu vil gå i tænkeboks.