Landsbyerne bedst i indsamling

Stevns: 163.024 blev det samlede resultat af Kræftens Bekæmpelses indsamling på Stevns. Der kommer dog lidt flere penge i kassen, da en indsamler på en rute i Strøby og én i Valløby ikke nåede at få indleveret indsamlingsbøssen inden lukketid ved optællingsstedet i Nordeas afdeling i Store Heddinge.

De to indsamlere gik dermed også glip af en kop kaffe og lidt sødt, som banken var vært for denne første søndag i april, da pengene skulle tælles sammen.

De to manglende bøtter bliver indleveret i løbet af mandagen, og derfor kan man allerede nu konstatere, at det samlede resultat vil stige i løbet af dagen.

Det var i de små landsbysamfund, at indsamlerne havde størst udbytte per rute.

Det største beløb blev indsamlet på en rute i Havnelev og Boestofte-området. Der blev raslet hele 4.731 kroner ind – kun på denne ene rute.

– Det må siges at være fantastisk godt gået, siger en glad indsamlingsleder Anny Borch Jensen fra Kræftens Bekæmpelse på Stevns.

Hun kan også oplyse, at der på en rute i Frøslev blev indsamlet 3.789 kroner, som det næststørste beløb på én enkelt rute. Men hun har også bidt mærke i, at hele 12 indsamlere kom tilbage med mere end 2.000 kroner i bøsserne.

Næsten det samme

I 2013 blev der indsamlet 165.123 kroner, så den lokale indsamlingsleder er fortrøstningsfuld i forhold til at nå mindst det samme resultat, da endnu to ruter mangler optælling.

– Sidste år blev der på den samme rute i Strøby indsamlet 1.700 kroner, og ruten i Valløby var ikke besat sidste år, så det ser ud til, at vi rammer tæt på resultatet fra sidste år, siger Anny Borch Jensen, der betegner resultatet som »superflot«.

120 indsamlere var i aktion på den stevnske halvø.

Læs mere om indsamlingen og et fuldstændigt overblik over resultatet lige netop i din by. Køb DAGBLADET Køge mandag.