Lammefjorden tog et trin op

Foto: Mik, Anders Vestergaard
Lammefjordens mænd i 3. division spiller i Vallekilde-Hørve Fritidscenter mod Dalby
  Foto: Mik
Lammefjordens mænd i 3. division spiller i Vallekilde-Hørve Fritidscenter mod Dalby Foto: Mik Foto: Christian Mikkelsen [Mik]

Med en sejr på 29-25 over gæsterne fra Dalby tog Lammefjordens håndboldmænd søndag eftermiddag et skridt opad i tabellen i 3. division.

På den ene af holdets to hjemmebaner, i Vallekilde Hørve Fritidscenter, spillede det ellers skadesramte Lammefjorden-mandskab en flot kamp og trådte op på tredjepladsen, som Dalby ellers havde siddet på efter en stime som ubesejret i ni kampe.

Men Lammefjorden kom på tværs og satte samtidig ekstra strøm til duellen med lokalrivalerne fra Holbæk om den andenplads, der giver ret til oprykningskampe.

Søndagens dyst om retten til at blive hængende i toppen af divisionen, startede eller meget jævnbyrdigt med Dalby som det toneangivende og beskedent førende hold. Men forrygende fem minutter på hver sin side af pausen blev afgørende for kampens udfald.

Fem minutter før banebyttet kom Lammefjorden foran for første gang, da Stefan Nordlund scorede til 12-11. Han havde også udlignet til 11-11 og bragte såmænd også Lammefjorden foran med 13-11, inden Dalby fik reduceret. Men så tog rutinerede Thomas Emanuel over og scorede to mål til pausestillingen 15-12.

På den anden side af pausen sørgede Thomas Emanuel, Stefan Nordlund, Goodson Sahinkuye og Micky Rasmussen for at bringe Lammefjorden foran med 20-14, og så var det topbal i realiteten afgjort.

Lammefjorden førte undervejs i anden halvleg med hele otte mål, inden Dalby fik en god slutperiode og fik reduceret.

Men Lammefjorden havde det nødvendige overskud på målkontoen og kunne med et sejrsbrøl trække sig tilbage som fortjente vindere.

Rutinerede Thomas Emanuel blev hjemmeholdets topscorer med otte mål i den underholdende topkamp, hvor Lammefjordens keeper Rasmus Andersen stod fremragende med mange redninger på vigtige tidspunkter.