Læseheste besøgte biblioteket

Skibby Bibliotek gik helt ned i størrelse, da de holdt mini-dag for institutions- og efterårsferieramte børn

SKIBBY Der var masser af aktiviteter, da Skibby Bibliotek holdt mini-dag. Modeljernbaneklubben Hornsherred viste deres modeljernbaner frem. Medlemmer fra Foreningen Mini viste modeller af dukkehuse, Else Marie Kristensen havde taget sine to minigrise Valborg og Rita med fra Fyn, og fortalte lystigt historier, mens grisene var til skue for de mange fremmødte institutions- og efterårsferieramte børn. Endelig var miniaturehestene Wish og Woodie sammen med deres ejer Freja fra The Flying Horses kommet til Skibby for at hygge om børnene.

"De er ikke bygget til at blive redet på," fortæller 23-årige Freja.

"Men vi tager blandt andet ud på plejehjem med miniaturehestene. De kan lige være i en elevator. Hestene gør folk glade."

Freja er i bogstavligste forstand bidt af en gal hest. De sidste fire år har hun været indehaver af firmaet The Flying Horses som tæller ni heste, og i en alder af bare 20 år købte hun den gård ved Holbæk, som danner rammen om hendes og hestenes liv.

"Når man bliver bidt af noget, så må man forfølge det," siger hun.

Udover plejehjemsbesøg og, som nu, besøg på børnebiblioteket, så er der også bud efter Freja og hendes miniatureheste, når folk holder fødselsdage og konfirmationer.

Minidagen på Skibby Bibliotek var et af de helt store trækplastre i efterårsferien, hvor rundt regnet 100 børn og voksne valgte at tilbringe et par herlige formiddagstimer med alsidig underholdning i miniatureformat.