Lær fordybelse på Nivaagaard

I workshoppen 'Brug kunsten som livskompas' på Nivaagaards Malerisamling bruger deltagerne kunsten til at blive klogere på sig selv

På Nivaagaards Malerisamling er den nye sæson for arrangementer i gang med mere end 150 aktiviteter i løbet af foråret. Udover foredrag og workshops, hvoraf mange temamæssigt lader sig inspirere af forårets særudstilling om blomster, så er fordybelse som aktivitet også på programmet.

"Vi har forskellige arrangementer, som giver gæster mulighed for at opleve kunsten på helt andre præmisser end den klassiske og forholdsvis passive måde. Ved at få folk til at interagere med værkerne, eller opleve værkerne gennem et mere sanseligt univers, er publikum med til selv at fylde indhold og betydning ind i malerierne," fortæller eventkurator Maria Westh i en pressemeddelelse fra Nivaagaards Malerisamling.

Blandt andet tilbyder museet igen gastro-omvisninger, der er sammensat af for eksempel en vinsmagning, efterfulgt af omvisning i udvalgte malerier, som portrætterer italiensk mad- og festkultur samt vindruens stærke symbolik i kunsten, og afslutter med en menu med italiensk mad.

/jesl