Læk i vandtårn tørlagde 80.000 århusianere

Vidner slog alarm, da de så millioner af liter vand fosse ud ved vandtårn i den vestlige del af Aarhus.

Vidner slog alarm, da de så millioner af liter vand fosse ud ved vandtårn i den vestlige del af Aarhus. Mange tusind stod pludselig uden vand.
Vidner slog alarm, da de så millioner af liter vand fosse ud ved vandtårn i den vestlige del af Aarhus. Mange tusind stod pludselig uden vand.

En læk i et vandtårn i Aarhus sendte kort efter midnat millioner af liter vand ud i det fri, og selv om lækagen hurtigt blev stoppet, så har omkring 80.000 personer i den vestlige del af byen måttet undvære vand i hanerne i flere timer.

Kort før klokken fem oplyser Østjyllands Politi, at vandforsyningen nu er genetableret.

– Ifølge Aarhus Kommune kan trykket i hanerne været lidt lavere end normalt, men ellers skulle der være vand til alle igen, siger Per Bennekov, vagtchef ved politiet.

Politiet blev klokken 00.31 kontaktet af personer, der havde set, at det væltede ud med vand tæt ved et vandtårn i Aarhus Vest. Derefter blev både politi og brandvæsen sendt ud til vandtårnet, fortæller han.

Et brud på en hovedledning menes at være skyld i miseren.

Præcist, hvor mange liter vand, der nåede at strømme ud, før bruddet på ledningen blev stoppet, vides ikke.

Men Aarhus Kommune skønner ifølge politiet, at der løb cirka 800 kubikmeter vand ud i minuttet.

Det svarer til 800.000 liter i minuttet. Og da der gik mellem 30 og 45 minutter, før problemet blev løst, svarer det til, at mellem 24 millioner og 36 millioner liter vand er løbet ned i kloaksystemet.

Vandtårnet i Aarhus Vest ligger ved Hasle Ringvej og tæt på blandt andet det store boligområde Bispehaven.

Per Bennekov understreger, at de store mængder vand ikke har skabt miljømæssige problemer.