Kynisme ?

Vedr. den tragiske dødsulykke ved Tømmerup Kirke.

Lisbeth Munk

Højen 4

4400 Kalundborg

Først og fremmest stor ros og anerkendelse til den unge anonyme kvinde, der på trods af egne kvæstelser, klarede at komme ud af ulykkesbilen, op af skrænten og få tilkaldt hjælp til de andre i bilen, hvorved hun måske har reddet dem fra yderligere alvorlige følger af ulykken.

Når hun efterfølgende udtrykker skuffelse og forargelse over de forbipasserende trafikanters tilsyneladende kynisme, fordi de trods hendes fagter og råb kørte videre, kan jeg sagtens forstå hendes frustration og magtesløshed.

Imidlertid tror jeg, at hun glemmer at tage i betragtning, at tiderne i dag er blevet så forråede at folk, hvis de ikke umiddelbart kan se en forulykket bil, simpelthen frygter et veltilrettelagt set-up, hvor man ud over at blive slået ned, kan miste både bil, penge etc. Megen kriminalitet i dag ligner mere og mere det man så i amerikanske film for 15 ¿

– 20 år siden.

Jeg skriver dette for at gøre den unge kvinde opmærksom på, at de forbipasserende ikke nødvendigvis er kyniske mennesker, derimod er det mit indtryk at folk generelt er hjælpsomme når det gælder.

@Brød.8.Franklin:Dette indlæg er en kommentar til den artikel om ulykken, der blev bragt i Folkebladet tirsdag.