Kyllingen tror på Contador-show i Vueltaen

Michael Rasmussen forventer sig meget af Vueltaen og tror på et mere interessant løb, end Tour de France var.

Det store spanske etapeløb, Vuelta a España, skydes i gang lørdag. Og den danske cykelrytter Michael Rasmussen har store forventninger til løbet og til især en bestemt rytter.

– Jeg tror, det bliver det helt store Alberto Contador-show, lyder det kontant fra Michael Rasmussen.

Saxo Bank-Tinkoff Bank har da også meldt ud, at holdet stiller til start i det spanske etapeløb med et eneste mål – samlet sejr til den tilbagevendte kaptajn Contador.

– Jeg tror, at Contador er rigtig indebrændt nu, og sådan som ruten ligger, så kan han i virkeligheden vinde otte etaper i det cykelløb.

– Jeg mener, at der er ni bjergafslutninger plus en bjergenkeltstart, siger Michael Rasmussen.

Team Sky, der totaldominerede årets Tour de France, stiller til Vueltaen med Chris Froome som kaptajn. Englænderen imponerede stort under Tour de France og var feltets stærkeste bjergrytter. Alligevel har Rasmussen ikke stor fidus til Froome.

– Han beviste, hvad han skulle bevise under Tour de France. Alt andet lige, så har han sikkert brændt noget energi af under Touren. Og der er ikke nogen tvivl om, at Contador er bedre forberedt til den opgave, der skal løses nu.

Michael Rasmussen har i det hele taget store forventninger til det spanske etapeløb.

– Det bliver interessant nok, for der er en masse spaniere, der har rigtig meget at revanchere, fordi de kørte et rigtigt, rigtigt dårligt Tour de France.

– Og oven i det, så er der er Denis Menchov og Joaquim Rodriguez fra Team Katusha, som også har noget at byde ind med. Så jeg tror, det kan gå hen og blive rigtig meget mere interessant, end Tour de France var, siger Michael Rasmussen.

Vuelta a España begynder i Pamplona lørdag og slutter i Madrid søndag den 9. september.