Kunsthåndværkere klar til julemarked

Julemarked Traditionen tro holder flere af værkstederne på Hundested Havn julemarked samme weekend, skriver værkstederne i en pressemeddelelse.

Der vil være masser af liv, massiv julehygge og helt unikke fund på havnen i weekenden den 2. og 3. december. Fire værksteder har prøvet det før – og i år er der kommet et femte værksted til. Uanset om ens julehjerte banker for glas, træ, læder og skind eller ædle metaller vil der være nok at vælge imellem hos kunsthåndværkerne på Hundested Havn.

Det kreative miljø på Hundested Havn udvides år for år, og i år har fem af havnens markante værksteder valgt at koordinere deres julesalg; nemlig Glassmedjen, møbelsnedkeriet Egeværk, læderværkstedet Leather Goods, læder- og skindværkstedet Tine Lisby og guldsmed Christina Bendix.

Og med værkstederne nærmest dør om dør bliver der masser at kigge på for kunderne.

I havnens store glaspusteri Glassmedjen fortæller glaspuster og indehaver Nanna Backhaus Brown:

"Vi plejer at se mange af vores stamkunder den dag, så det er en travl og rigtig hyggelig dag også. Vi glæder os!"

På møbelsnedkeriet Egeværk er gæsterne vant til at kunne kigge ind i selve værkstedet gennem en glasvæg, der skiller værksted fra butik. Men sådan er det ikke i weekenden, hvor hele værkstedet er inddraget til julemarkedet, der her strækker sig over både den 2. og 3. december.

"Sidste år var der mange kunder, der syntes det var sjovt at komme om bag glasvæggen", fortæller Mette Bentzen fra Egeværk.

"Der var sågar flere kunder, der kaldte værkstedet 'de hellige haller' – det var lidt sjovt for os, for sådan tænker vi jo ikke på vores daglige arbejdsplads."

Hos Karina fra Leather Goods kan man blandt andet se et udvalg af bælter og tasker, som Karina lige har haft med på Laugenes opvisning.

Hos Tine Lisby kan man komme til at glæde og varme ens kære med sælskindsvanter, en smuk skindpude til sofaen og andre håndlavede gaver i læder og sælskind.

Guldsmed Christina Bendix er det nye værksted, som er med i julemarkedet for første gang i år. Guldsmeden i den blå vogn på havnen byder ind med personlige og håndlavede smykker.

jent@lokalavisen.dk