Kunst med papir og smukke billedcollager

Elsebeth Hutters fra Frederikssund er månedens kunstner i februar hos vinfirmaet Compagniet i Jersie. Der er fernisering lørdag den 6. februar kl. 13-16.

– Form, farver og det grafiske billedsprog har altid gjort mig nysgerrig, og er rigtig spændende at arbejde med. Som uddannet kunsthåndværker og designer indenfor glas og keramik har håndlavet papir, som papirkunst, siden fanget min interesse, og det er jeg for tiden meget optaget af. Papiret er et spændende materiale, der ligesom leret og glasset har den mulighed, at man kan arbejde med det både i form og flade, og så kan det overfladebehandles, så det bliver helt transparent, siger Elsebeth Kutters.

Hun fremstiller også nogle smukke papirkrukker, der fremstår med en næsten glasagtig karakter:

– Til krukkerne har jeg brugt både mit eget støbte papirmateriale og genbrugspapir og dekoreret med mine egne serigrafier. Krukkerne er opbygget omkring en form, og materialet har jeg samlet med tapetklister. Siden er de blevet behandlet med benlim, og til sidst er krukkerne overfladebehandlet med lak af flere gange.

– Serigrafi og silketryk er i princippet det samme. Mine motiver er som udgangspunkt mine egne fotos, som jeg har bearbejdet og overført til en silketryksramme. Siden er serigrafierne indarbejdet i collager sammen med mit håndlavede papir eller på mine papirkrukker. Et motiv som jeg hele tiden vender tilbage til er døre. Døre og porte til alle slags huse, i byer, på landet, på kirkegårde – ja hvor som helst jeg støder på dem både herhjemme og i udlandet. Døre er spændende og kan være meget smukke og de gør mig nysgerrig, for hvad er det for en historie, som gemmer sig bag døren? Nogle af de mest spændende døre, jeg har fotograferet, har været på kirkegården "Pére Lachaise" i Paris og døre og porte fra byen Jerusalem.

Hun arbejder meget ekspressivt, når hun maler, og arbejder ofte forskellige materialer ind i billedet sammen med farverne, som lægges på eller vaskes ned, hvorpå hun igen tilføjer nye lag. Således fortsætter processen over flere gange.

– Mine billeder ender ofte med et motiv, der leder tankerne hen på naturen. Mine collagerne bygges op med mit håndlavede papir som udgangspunkt; herpå bruger jeg mine serigrafitryk, hvorefter jeg maler på dem til jeg har det færdige billede, siger Elsebeth Hutters.

Udstillingen kan ses ved alle Compagniets åbningsdage, der er torsdage kl.17-18 og lørdage kl. 13-16. Vinprogrammet for alle åbnings- og udstillingsdage kan ses på Compagniets hjemmeside www.compagniet.dk

Udstillingen af Elsebeth Hutters arbejder er åben til og med lørdag den 27. februar. Compagniets "vingård" er beliggende på Åsvej 3 i Jersie og er nabo til Jersie Skole.