Kruse-elever udstiller fremtids-scenarier i kulturhuset

En klasse fra Kruses Gymnasium har arbejdet med huskunstner Thomas S. Boström, og resultatet kan snart både ses og høres i Farum Kulturhus

Foto: Martin Warming

En klasse på Kruses Gymnasium har gennem et stykke tid arbejdet sammen med gymnasiets huskunstner Thomas S. Boström på et projekt, der involverer både skrivning og billedkunst. Og resultatet kan ses og høres i Kulturhuset den 27. januar i form af en udstilling og oplæsning mellem klokken 12.30 og 17.

Gymnasielærer René Fanø og Thomas S. Boström har for nylig fået grønt lys til at præsentere projektet i Farum Kulturhus – og det bliver i Loungen. Udstillingen hænges op om formiddagen – og bliver så hængende i kulturhuset i nogle uger.

Læs også: Skolelever udstiller lydinstallation i Galaksen

Eleverne har skabt 32 små malerier og et tilsvarende antal A-4-ark, hvor der i tekster redegøres for de unges fremtidsvisioner – nemlig dem selv om 100 år i året 2117. På to borde vises henholdsvis en arkitekturmodel og et by-prospekt udført i klodser. Samlet set kan man altså opleve en verden af fremtidsscenarier skabt af unge menneskers tanker og hænder.

Udstillingsprojektet, der hedder 'Spor af en sci fi', er blevet til i samarbejde mellem forfatter og billedkunstner Thomas Søgaard Boström, Hareskov Bibliotek og Marie Kruse Gymnasium. Forud for udstillingen har gymnasieeleverne arbejdet tæt med kreative og kunstneriske processer. Med maleri, skulptur og litterære værker.

"Vi er meget glade for, at kulturhuset har fundet plads til vores udstilling, der bliver virkelig flot, og vi kan godt love borgerne, at det bliver en sjov og levende dag og aktivitet", siger Thomas Søgaard Broström.

På ferniseringsdagen – altså den 27. januar – vil der være oplæsning og fremvisning af værkerne.

Projektet er i øvrigt støttet af Statens Kunstfond.