Kropperdal lægger udgravninger på nettet

For fremtiden kan du læse om Kropperdal Museums udgravninger på nettet. Museet lægger sine resultater fra arbejdet på museets hjemmeside

Foto: Jesper Kappel

EGEDAL: Hvordan var det nu lige med den udgravning, der fandt sted, længere henne ad vejen? Hvis du stiller dig selv det spørgsmål i fremtiden og ved, at det var Kropperdal Museum, der stod for arbejdet – ja så kan du gå ind på museets hjemmeside og få svar.

Det har nemlig vist sig, at der er en meget stor interesse fra borgernes for oldtidens spor. Derfor lægger Kroppedal fremover en oversigt over nogle af de afsluttede udgravninger og spændende fund ind på hjemmesiden www.kroppedal.dk.

Her bliver der mulighed for at få en hurtig orientering gennem en kort tekst om den enkelte udgravning. For de særligt interesserede bliver der også mulighed for at læse bygherrerapporten til udgravningen. Den kan læses og hentes som PDF-fil og gennemgår udførligt og med mange illustrationer udgravning og fund.

Kroppedal foretager hvert år mellem 25 og 30 arkæologiske undersøgelser. Museets arkæologer og teknikere er efterhånden et velkendt syn for borgerne i hovedstadsområdet – lige fra Egedal i vest til Dragør i øst. Kroppedal Museum har det arkæologiske ansvar i 16 kommuner.