Kronprinsen spejles i historien

Prins Frederik skal være hovedperson i en særudstilling på Frederiksborg Slot. Hans 50 år lange liv genfortælles i temaer, som også trækker tråde tilbage til tidligere kronprinser

Af Af Esben Mønster-Kjær

Hele Danmarks Frederik fylder 50 år i 2018, og det bliver markeret i en af kongerigets mest royale bygninger. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot åbner i maj en særudstilling, hvor kronprinsens halve århundrede som tronfølger fortælles via temaer om privatliv og officielle pligter.

Udstillingen dykker ned i emner som familie, militærtjeneste, sport og selvfølgelig rollen som Danmarks repræsentant. Historien er også med, for hvert tema fortæller, hvordan fortidens kronprinser har håndteret de samme opgaver.

Et helt nyt prinseportræt bliver også afsløret, når dørene til udstillingen åbner i maj. Det er bestilt hos australieren Ralph Heimans, der tidligere har malet krinprinsesse Mary og den britiske dronning Elizabeth.

Museet åbner allerede i januar en særudstilling med fotografen Søren Solkærs bedste pletskud. Solkærs speciale er musiker-portrætter, og han er kendt for internationalt anerkendte fotos af bl.a. U2, Arctic Monkeys og Björk.