Kronprins Frederik modtog en mio. kr. fra Roskilde Festival

Roskilde Festival donerede torsdag aften en mio. kr. til Røde Kors hjælpearbejde i Pakistan. Kronprins Frederik modtog donationen

Louise Lauritsen

Roskilde Festival donerede torsdag aften en mio. kr. til Røde Kors' indsats for at hjælpe de mange hjemløse efter de voldsomme oversvømmelser i Pakistan.

Det var Røde Kors' protektor Kronprins Frederik, som med kort varsel havde sagt ja til at modtage den flotte donation.

– Vi er glade for, at så mange er med her i dag og at både LOC og Kronprins Frederik med kort varsel kunne være med. Roskilde Festival har gennem årene doneret mere end 150 mio. kr. til forskellige humanitære formål rundt om i verden, og nu giver vi en mio. kr. til Røde Kors arbejde i Pakistan, sagde Henrik Rasmussen, der er direktør for Roskilde Festival.

Donationen foregik i Lille Vega på Vesterbro i København. Her havde Roskilde Festival fået fat i rapperen LOC til at overrække pengene til kronprinsen.

– Det er enormt vigtigt, at Roskilde Festival donerer dette beløb til Pakistan. Det er en ære for mig at overrække en mio. kr. på vegne af Roskilde Festivals publikum og frivillige, sagde rap-stjernen inden han fiskede den store check frem og gav til Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik kvitterede for donationen med disse ord:

– Vi er her for at huske hinanden på de frygtelige billeder fra Pakistan vi har set, og de mennesker hvis liv er blevet ødelagt af de voldsomme oversvømmelser. Danskerne er gode til at give en hånd med, når det virkelig gælder. Men viljen til at gøre en forskel handler også om andet end penge. De mange frivillige ildsjæle bag Roskilde Festival har vist vilje til at hjælpe og gøre en forskel med denne donation. Penge, som der er rigtig meget behov for. På Røde Kors vegne en stor tak til Roskilde Festival.

Herpå overtog Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors, scenen og mikrofonen for en kort bemærkning.

– Der er rigtig meget brug for pengene. Oversvømmelserne dækker nu et område på størrelse med Storbritannien, to mio. hjem er skyllet væk. Omfanget af denne katastrofe er ufattelig stor og der sker i øjeblikket en eksplosion i syge med diare og hudsygdomme, fortalte generalsekretæren.

Røde Kors mål er at hjælpe en mio. af ofrene, men dertil mangler de at samle endnu 12 mio. kr. ind. Røde Kors er med donationen fra Roskilde Festival nået op på 12 mio. kr. i indsamling til Pakistan.

Efter talerne indtog det unge danske band The Floor Is Made Of Lava og gav tre numre.