Kriseramte Saab får 5000 biler i ordre

ARKIVFOTO. Efter at aftalen med den kinesiske bilproducent Hawtai er faldet på plads tirsdag, regner den kriseramte svenske fabrik Saab med hurtigt at få gang i produktionen igen.
  5000 biler er forudbestilt på trods af den seneste tids turbulens, skriver
ARKIVFOTO. Efter at aftalen med den kinesiske bilproducent Hawtai er faldet på plads tirsdag, regner den kriseramte svenske fabrik Saab med hurtigt at få gang i produktionen igen. 5000 biler er forudbestilt på trods af den seneste tids turbulens, skriver

Efter at aftalen med den kinesiske bilproducent Hawtai er faldet på plads tirsdag, regner den kriseramte svenske fabrik Saab med hurtigt at få gang i produktionen igen.

5000 biler er forudbestilt på trods af den seneste tids turbulens, skriver avisen Dagens Industri.

En del af pengene fra Hawtai ventes at blive overført inden for de næste 10 dage, og resten af de 1,3 milliarder svenske kroner sikres inden for seks til 12 uger. Når produktionen genoptages, vil 220 biler rulle ud fra fabrikken i Trollhättan hver dag.

Samtidig søger stribevis af ingeniører hos Saab Automobile arbejde på den anden kinesiskejede, svenske bilfabrik Volvo, der er i gang med en storstilet rekrutteringsproces. Alene i år skal der ansættes 500 ingeniører i Göteborg.

– Vi har indikatorer for, at der er relativt mange ansatte hos Saab, der søger de ledige stillinger. Vi plukker ikke Saabs ingeniører, men da vi ligger i nærheden, er det ikke så overraskende, at de søger over til os, siger Volvos rekrutteringschef Erica Wikman til Di.se.