Kriminel sigøjnerklan har kostet 74 mio. kr.

Sigøjnerfamilien Levakovic fra København, der står bag hundredvis af forbrydelser, har været et dyrt bekendtskab for de danske skatteydere, siden den kom til landet i starten af 70'erne.

Beregninger, som Ekstra Bladet har foretaget, viser, at familien har kostet det danske samfund mindst 73,9 mio. kr. i sociale ydelser og fængsels- og institutionsophold.

Hertil kommer udgifter til sagsbehandlere, diverse socialpædogogiske tiltag, politiefterforskning og retssager.

De svimlende omkostninger afslører også, at integrations – og beskæftigelsesindsatsen over for familien har spillet fallit.

Således er samtlige af de 14 medlemmer af familien i København, der er over 18 år, på en eller anden form for offentlig forsørgelse. Og samtlige har begået noget kriminelt.

Det får retsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til at rette en hård kritik af Københavns Kommune:

– Det er jo en total falli:erklæring, at kommunen har ladet stå til over for den familie.

– Derfor har vi bedt regeringen om at se på de udgifter, der har været til familien, og høre hvad regeringen dels selv vil gøre, og hvad den vil gøre over for Københavns Kommune for at få gjort noget, siger han.

Socialborgmesteren i Københavns Kommune, Mikkel Warming (EL), fortæller, at han i dag vil tage sagen op med direktøren i Socialforvaltningen:

Jeg kender ikke den konkrete sag godt nok til at sige, om kommunen kunne have gjort noget anderledes. Men den familie, I beskriver, er ud fra mit kendskab til området en ekstrem og ualmindelig familie, siger han.

Familien Levakovic stammer oprindelig fra Kroatien og tæller omkring 40 personer, der nu bor i Danmark. Mindst 20 har begået kriminalitet. Der er oftest tale om berigelseskriminalitet som tricktyverier og gaderøverier, men familiens repertoire strækker sig også over væbnede røverier, grov vold, hæleri, afpresning og voldtægt.- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.