Kongelig radio på ny kanal

Foto: Tor Birk Trads
I et nyt, ugentligt radioprogram ser journalist Sara Husted Meyer nærmere på det danske kongehus. Foto: Tor Trads
I et nyt, ugentligt radioprogram ser journalist Sara Husted Meyer nærmere på det danske kongehus. Foto: Tor Trads Tor Birk Trads

Danmark: Royalister, historieelskere og alle andre, der er interesseret i det danske kongehus, har noget at glæde sig til, når Radio 4 går i luften om en lille uges tid.

Programmet »Monarkiet« handler nemlig lige præcis om det – det danske monarki, et af verdens ældste kongehuse.

Værten bliver Sara Husted Meyer, der selv er meget interesseret i det danske monarki.

– Kongehuset har altid fascineret mig. Det repræsenter på en eller anden måde den ultimative kontrast til den leverpostejsfarvede hverdag. Og derfor er det også lidt en skam, at det primært er ved højtider og festlige lejligheder, at vi interesserer os for kongehuset. Det vil jeg gerne lave om på, og jeg håber, at »Monarkiet« bliver det program, du ikke anede, du har manglet, siger Sara Husted Meyer.

Hver uge vil hun sammen med royalister, eksperter og andre gæster i studiet kigge nærmere på, hvad der sker af ting i det danske kongehus. Hun tager udgangspunkt i den kongelige kalender og snakker med dem, der er tæt på kongehuset – enten fast eller for en enkelt dag.

Desuden kigger Sara Husted Meyer ud over grænserne og ser på, hvordan monakierne i landene omkring os har det og hvad der rører sig der.

»Monarkiet« sendes hver tirsdag klokken 18.05 og kan desuden høres som podcast.

rusk