I løbet af den næste måneds tid skal unge i Gentofte bekræfte deres tro foran familie og venner. Så der bliver slidt godt på kirkegulvene i de ni sognekirker i Gentofte.
Selv om det i dag kun er 72 procent af en årgang, der bliver konfirmeret mod 80 procent for 10 år siden, mener provst i Gentofte, Peter Balslev-Clausen alligevel, han kan se en tendens hos de kommende konfirmander.
"Der er en religiøs strømning, som der ikke var for en generation siden. De unge i dag har en større religiøs bevidsthed. De har fundet ud af, at den religiøse side af tilværelsen er en reel del af livet – også i deres alder", siger han.
Sidste år var der 600 unge, der lod sig konfirmere i Gentofte Provsti.
En stor del af årsagen til den stigende religiøse bevidsthed, mener han, skal findes i den megen debat om religion, som har været i de seneste år. Både de nyreligiøse bevægelser og ikke mindst mediernes fokus på islam.
"Når man oplever, at nogle er meget bevidste om religion, så overvejer man også sin egen religiøsitet. I dag er man simpelthen nødt til at have en mening om religion", mener Peter Balslev-Clausen.
Og det kan også ses på kirkebænkene rundt om i landet. I hvert fald tropper de kommende konfirmander flittigt op i kirken, som deres præst anbefaler, når de går til konfirmationsforberedelse.
"De unge går i kirke i et omfang, som de ikke gjorde for 20 år siden. I dag går de kommende konfirmander i kirke 10 ud af 10 gange. Det ved vi, for vi krydser dem af, og 10 gange er alligevel ret meget fra september til april", siger han og lyder lidt imponeret af de unge.
"Generelt tror jeg ikke, det er så let for forældre at motivere deres teenagebørn til noget, børnene ikke vil. De unge vælger det selv. Og argumentet med, at de gør det for at få gaver, holder ikke længere. For så holder de i stedet non-firmation, og så får de jo gaver alligevel", siger provsten, der ikke selv har fornøjelsen af at stå for en konfirmation i år.