Kommune frikender borgmester for svindel

Københavns tidligere bygge- og teknikborgmester får ikke flere smæk i sag om bopælssvindel.

Selv om den tidligere bygge- og teknikborgmester i København, Bo Asmus Kjeldgaard, selv har tilstået snyd med sin adresse og trukket sig ud af politik, slipper han nu for nærmere tiltale. Bolig-svindelsagen får ingen konsekvenser.Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

Avisen er i besiddelse af et notat fra Københavns Kommune, som højst overraskende konkluderer, at den undersøgelse, som kommunen satte i gang af sagen i foråret, ender ud i det rene ingenting.

På grund af lovtekniske forhold er det ikke Københavns Kommune selv, der har foretaget undersøgelsen. Den har man i stedet bedt nabokommunen Frederiksberg om at udføre.

– Men de har jo ikke lavet en hujende fis. Jeg undrer mig og kan kun læse undersøgelsen som om, at man reelt ikke har undersøgt noget som helst, siger Lars Dueholm, Liberal Alliance, til Ekstra Bladet.

Sagen startede i maj, da Ekstra Bladet kunne berette, at Bo Asmus Kjeldgaard slet ikke boede i København, hvor han var borgmester.

Det skal man i følge loven, men han opholdt sig oftest sammen med sin kæreste i en lejlighed på 147 kvadratmeter i nabokommunen Frederiksberg.

Derimod var Bo Asmus nærmest aldrig i sin lejlighed på 56 kvadratmeter på Sundbyvester Plads, hvor han var tilmeldt folkeregistret.

Samme dag som Bo Asmus blev konfronteret med oplysningerne trak han sig og forlod Rådhuset sidste gang 19. maj i år. Alligevel konkluderer den nye undersøgelse, at Bo Asmus Kjeldgaard først flyttede ind hos kæresten den 26. maj i år.

Carl Christian Ebbesen, medlem af borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, er forundret.

– Jeg er skuffet og synes, det er underligt, Københavns Kommunes jurister bare kaster håndklædet i ringen. Københavns borgere har jo en stor interesse i at opklare, om Bo Asmus Kjeldgaard sad ulovligt som borgmester, siger han.