Kommunaldirektør slanker forvaltningerne

SF og Enhedslisten havde ikke held til at vælte kommunaldirektør Henrik Kolinds forslag om en effektivisering af kommunens forvaltninger

Foto: Kenneth Tanzer

ROSKILDE: Fra 1. januar 2010 vil Roskilde Kommune få en ny administrativ struktur. Det betyder, at de nuværende syv forvaltninger omdannes til fire direktørområder.

Ændringen blev en realitet på det seneste byrådsmøde. Her stemte den røde fløj med SF og Enhedslisten imod forslaget, men Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, De Radikale, Dansk Folkeparti og løsgænger Finn O. Larsen vendte tommelfingeren op. Dermed kan kommunaldirektør Henrik Kolind trække på smilebåndet, for han står bag forslaget om en slankning og en effektivisering af kommunens forvaltninger.

– Godt gået, mr. Kolind. Vi bakker op om det forslag. Set fra vores stol, så er denne struktur-ændring helt i tråd med vores ønsker, sagde den konservative Carsten Wickmann, inden Venstres Lars Berg Olsen tog ordet.

– Det er et godt og vigtigt forslag, men vi forventer, at der umiddelbart efter sommerferien kommer et oplæg om, hvad der skal være under de fire kommende direktører, sagde Lars Berg Olsen.

Socialdemokratiets gruppeformand Joy Mogensen talte også varmt om forslaget, men hun gjorde det samtidig klart, at hun ønsker fokus på de områder, som ikke ser ud til at få deres egen forvaltning i fremtiden.

– Det er vigtigt, at vi fastholder den høje prioritering af kulturen, men ellers kan vi godt støtte kommunaldirektørens forslag, sagde hun.

Henrik Stougaard (SF) mente ikke, at den forvaltningsmæssige organisation hverken kan eller bør besluttes endeligt, før der er truffet en afgørelse vedrørende den politiske organisering. Derfor markerede han sin utilfredshed i byrådssalen.

– Efter vores opfattelse, så har vi ikke gode erfaringer med store forvaltninger. Derfor kan vi ikke tiltræde forslaget, sagde han.